Flitscongres Europese Parlementsverkiezingen, 17 april Den Haag

16/04/2009 15:19

Europees Parlement Den Haag

Politiek breed vertegenwoordigd op NVR-congres over Europese Parlementsverkiezingen

De politiek is breed vertegenwoordigd op het Flitscongres dat de Nederlandse Vrouwen Raad 17 april in voorbereiding op de Europese Parlementsverkiezingen organiseert in de oude zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. Van vrijwel alle bekende politieke partijen is een vrouwelijke kandidaat aanwezig om de inzet van haar partij voor Europa te presenteren en in discussie te gaan met de, merendeels vrouwelijke, congresdeelnemers. Staatssecretaris Frans Timmermans van Europese Zaken opent het congres.

Het Flitscongres Europese Parlementsverkiezingen is door de Nederlandse Vrouwen Raad opgezet om, met het oog op de komende verkiezingen (4 juni 2009), deelnemers in kort tijdsbestek inzicht te geven in wat Europa burgers in het algemeen en vrouwen in het bijzonder te bieden heeft.

De volgende (kandidaat-) Europarlementariƫrs zijn aanwezig: Emine Bozkurt/PvdA, Marije Cornelissen/GroenLinks, Carla Dik/ChristenUnie, Marianne Kallen/VVD, Kartika Liotard/SP, Sophie in 't Veld/D66 en Corien Wortmann/CDA. Aan de paneldiscussie wordt tevens deelgenomen door Tweede Kamerleden Brigitte van der Burg/VVD en Liesbeth Spies/CDA.

Vanuit vrouwenorganisaties worden stellingen en vragen voorgelegd over verschillende, voor vrouwen interessante thema's, zoals de herwaardering en herverdeling van betaalde en onbetaalde arbeid; de benutting van vrouwelijk toptalent en duurzaam leiderschap; vrouwenhandel en geweld tegen vrouwen; de positie van vrouwen in ontwikkelingssamenwerking en vredesoperaties; internationale solidariteit en fair trade; en duurzame ontwikkeling.

Het congres wordt gehouden van 13.30 tot 17.30 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer, Binnenhof 1A, Den Haag.

De Nederlandse Vrouwen Raad organiseert dit congres in samenwerking met Europees Parlement Bureau Nederland en Vertegenwoordiging Europese Commissie in Nederland