Gemeente Woerden

Ontwikkelovereenkomst Biezenhof Waterrijk getekend

16 apr 2009
Op 31 maart 2009 heeft wethouder Johan Strik namens de gemeente Woerden een overeenkomst getekend met Willem Meuwese van Synchroon Ontwikkelaars uit Utrecht voor de ontwikkeling van de woonblokken Biezenhof en Kadewoningen - op eiland 3 van Waterrijk Woerden. In juni 2008 schreef de gemeente een ontwikkelcompetitie uit voor het project Biezenhof / Kadewoningen. Synchroon heeft deze competitie gewonnen met het plan "Ontmoetingen aan het water". De Biezenhof / Kadewoningen zijn de meest op het water gerichte woningen van eiland
3. De woningen worden gebouwd volgens de principes van duurzaamheid en consumentgericht bouwen.
Het project telt 21 middeldure en 18 dure woningen, 11 kadewoningen en 6 appartementen. Totaal 56 woningen. Voor het parkeren zijn verschillende creatieve oplossingen bedacht.

Frank Frijlink, projectleider Waterrijk, gaf aan dat met het ondertekenen van deze ontwikkelovereenkomst een positief signaal wordt afgegeven: de ontwikkeling van Waterrijk gaat door ondanks de sombere berichtgeving over de bouw- en woningmarkt van dit moment. Naar verwachting zullen de eerste woningen in 2011 worden opgeleverd.