Gemeente Hilversum

Amateurkunst in Hilversum

publicatiedatum: donderdag 16 april 2009

Naar schatting zijn er 30.000 amateurkunstbeoefenaars in Hilversum actief waarvan ongeveer 20.000 ongeorganiseerd en 10.000 in georganiseerd verband. Hilversum heeft ongeveer 200 clubs en verenigingen met een grootte van 50 mensen.

Denk bij amateurkunst bijvoorbeeld aan: muziekbeoefenen, dansen, theaterspelen, zingen, circusacts doen en aan fotograferen, filmen, beeldende kunst en schrijven.

Wat is het belang van amateurkunst?
Amateurkunst is van wezenlijk belang voor de maatschappij en het individu, aldus Erik Boog, wethouder cultuur. Daarom organiseert Hilversum in 2009 voor de eerste keer een Dag van de Amateurkunst op 13 juni. Doe mee.

Dag van de Amateurkunst
Zaterdag 13 juni 2009 wordt in Hilversum voor de eerste keer de dag van de amateurkunst georganiseerd. Een cultureel openlucht verwen-arrangement voor en door Hilversumse amateurkunstenaars. Gratis toegankelijk in een ongedwongen feestelijke sfeer laten amateurs, individueel of in verenigingsverband, aan een breed publiek zien wat ze doen. Vrijuit spelen, inspireren en uitwisseling staan centraal.

Programma
Op de dag van de amateurkunst is op een drijvend podium in de raadhuisvijver elk uur een kleine voorstelling van dans, theater, orkest, cabaret, zang of pop te zien. Ook wordt op vrijdag 12 en zaterdagavond 13 juni plek ingeruimd voor een
amateuravondvoorstelling. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Dreigroschenoper op vrijdagavond de dag van de amateurkunst gaan openen.
Overdag is in de Muziektent op de Kerkbrink plek ingeruimd voor Harmonie, Fanfare, koperblazers, koren etc. Hier zal elk uur een andere voorstelling van 30 minuten worden opgevoerd. Verspreid over het Dudokpark liggen 2 kleine podia waar jeugdtheater, volksdans, singer-songwriters, circusclubs elk uur acte de presence geven. In de nabijheid van het park wordt een kleine muziektent neergezet. Ook het Raadhuis opent die dag haar deuren om in de burgerzaal elk uur niet versterkte lichte en klassieke muziek ten gehore gebracht worden. Ook worden er verschillende beeldende kunst exposities in het Raadhuis getoond. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen aan de verschillende workshops.

Doe mee
Wil je zelf of met je vereniging meedoen aan de Dag van de Amateurkunst? Dat kan, we nodigen je van harte uit. Meer informatie en de voorwaarden kun je opvragen via het contactadres hieronder. Deze verschijnen de komende week ook op deze internetpagina.

Contact
amateurkunst@hilversum.nl