&Samhoud prolongeert nummer 1 positie Great Place to Work

17/04/2009 10:30

&Samhoud Nederland B.V.

Adviesbureau ? uit Utrecht is voor de tweede keer op rij de nummer 1 geworden in de lijst van beste werkgevers van het Great Place to Work Institute. De verkiezing werd bekend gemaakt op donderdagavond 16 april 2009 in Amsterdam. ? realiseert daarmee een doorbraak: het is voor het eerst dat een organisatie twee keer achter elkaar op de nummer 1 positie eindigt.

Erkenning geen toeval: practice what you preach

? helpt organisaties bij grote verandertrajecten op gebied van visie en strategie. De adviesfilosofie van ? is gebaseerd op de van Harvard Business School afkomstige Value Profit Chain: hoe tevredener de medewerkers, hoe tevredener de klanten en des te duurzamer de financiële resultaten. Deze opvatting wordt zowel in praktijk gebracht bij klanten als binnen ? zelf. In 20 jaar is zorgvuldig en consistent gebouwd aan organisatie en cultuur, hetgeen resulteert in deze dubbele overwinning.

Groei komt van medewerkers, ook in slechte tijden

De extreem hoge medewerkertevredenheid heeft ook daadwerkelijk haar weerslag in extreem tevreden klanten. En de financiële resultaten zijn er ook naar. ? groeit, ook in 2009, en investeert onverminderd in de persoonlijke ontwikkeling van haar mensen.

Wie veel vraagt van medewerkers, moet ook veel geven

De jury prees de vele initiatieven van ? op het gebied van ontwikkeling van medewerkers. een paar voorbeelden:


- een betaald vaderschapsverlof van twee maanden voor kersverse vaders


- een wellness center op kantoor


- twee keer per jaar een energiemeting


- een persoonlijke visie en strategie voor elke medewerker


- studiereis naar Delphi in Griekenland: filosofie en persoonlijke ontwikkeling


- studiereis naar Amerika: Harvard Business School, New York en bijwonen van de inauguratie van Barack Obama in Washington

Het hoger doel van ? luidt: 'Together we'll build a brighter future. Wij realiseren doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen'. De waardering van Great Place to Work draagt daar zeker aan bij.

Over Great Place to work

Het Great Place to Work(R) Institute ondersteunt organisaties bij hun ontwikkeling van goed werkgeverschap met als doel vitale mensen, gezonde organisaties en een betere samenleving. Het instituut, een initiatief vanuit de VS dat inmiddels actief is in 40 landen en in Europa in 2002 werd geïnitieerd door de Europese Commissie, maakt daarbij gebruik van een wereldwijd netwerk van kennisinstituten en 20 jaar empirisch onderzoek.





http://www.samhoud.nl