Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Verdachten van woninginbraak aangehouden

Leiderdorp, 17-04-2009 o De politie heeft donderdagmiddag 16 april een 25 jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Fluitekruidzoom.

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur de melding van de bewoner die aangaf dat hij ongeveer een half uurtje van huis was toen hij bij terugkomst ontdekte dat er was ingebroken in zijn woning. Agenten vermoedden daarom dat de inbrekers nog in de omgeving aanwezig moesten zijn en hebben uitgekeken naar verdachte personen. Op de Voorhoflaan zagen de agenten twee mannen bij de bushalte staan. Omdat de twee mannen geen bekenden uit de wijk zijn wilden de agenten hen controleren. Bij het zien van de politieauto ging één van hen er direct vandoor richting het Winkelhof. De man die nog bij de bushalte stond gaf een vage verklaring over zijn aanwezig daar. Ook kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Hierop werd de man aangehouden.

De technische recherche heeft in de woning onderzoek gedaan en vond een schoenspoor welke naar later bleek overeenkwam met de schoenen van de aangehouden verdachte. Uit de woning, waar er een ruit was ingeslagen, werden onder meer een geld en mobiele telefoons gestolen. De politie doet verder onderzoek.