Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 17-04-2009

Verkeerscontrole

BAARN Donderdag heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden op de Oude Amsterdamsestraatweg. In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven.

De verkeerscontrole werd door het politiedistrict in samenwerking met de KLPD gehouden. In totaal werden 65 voertuigen (veel met aanhanger) gecontroleerd en zeven taxis. De meeste bekeuringen waren voor defect remlicht en knipperlicht.

Hennepkwekerij

BUNSCHOTENSPAKENBURG Donderdagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij in een schuur aan de Amersfoortseweg ontdekt.

De politie kreeg om 13.30 uur een melding van inbraak in een woning. Ter plaatse gekomen bleken de spullen van een huurster door de verhuurder uit de woning te zijn gehaald en in een schuur gezet. De reden zou huurschuld zijn. Toen de politie in de schuur ging kijken, trof zij een hennepstekkenkwekerij aan. De verdachte, een 39-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval

SOEST Donderdagochtend vond op de Soesterbergsestraat een ongeval plaats waarbij een motorrijder zijn been brak.

Omstreeks 08.00 uur wilde een automobilist vanaf De Beaufortlaan de Soesterbergsestraat oprijden in de richting van Soest. Er stond een lange rij wachtende autos voor de spoorbomen die een gaatje openlieten voor de auto die de weg opwilde. Tegelijkertijd haalde een motorrijder de rij wachtende autos en reed daarbij op de verkeerde weghelft. De bestuurder van de auto zag de motorrijder niet waardoor zij tegen elkaar botsten. De motorrijder, een 48-jarige man uit Leusden, viel en brak zijn been.