Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 17-04-2009

Verdachte via internet opgespoord

UTRECHT De politie heeft een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van vernieling en belediging. Op de motorbeurs in februari in de Jaarbeurs in Utrecht, beschadigde hij een motor en bracht hij een Hitlergroet op een politiemotor. Via fotos op internet werd de man achterhaald en op donderdag 16 april werd hij aangehouden.

Op 18 maart deed een standhouder van de motorbeurs aangifte van vernieling. Eén van de stuntmotoren bleek schade te hebben opgelopen en de standhouder dacht te weten hoe dit kwam. Een bezoeker had veelvuldig op de stilstaande motor gestunt en daarvan waren fotos gemaakt. De benzinetank raakte hierdoor vermoedelijk beschadigd. De fotos van de stunts waren op internet geplaatst. De politie nam de aangifte op en onderzoek leidde dankzij de informatie op internet, naar de identiteit van de stuntende bezoeker. De politie stuitte ook op een foto waar de man op een politiemotor (demonstratiemodel) was gaan zitten en de Hitlergroet bracht voor publiek. De 31-jarige man uit Amsterdam is donderdag op het politiebureau ontboden en aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en belediging van het openbaar gezag.

Controle in het centrum en west

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 16 april een grote controle gehouden in de binnenstad van Utrecht, op Hoog Catharijne en in de omgeving Westplein/Kanaalstraat/Park Oog in Al. Dit resulteerde in 100 bekeuringen voor verkeersovertredingen (rijden door rood, geen gordel dragen, niet handsfree bellen) en overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (zoals wildplassen, alcohol drinken op straat, hangen in een portiek). Elf personen zijn aangehouden voor onder andere heling van een gestolen fiets, omdat ze nog gesignaleerd stonden voor boetes of hechtenis en het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs. Een motor is in beslag genomen.

Naast politie te paard, motoragenten en politiebikers, waren ook de Vreemdelingenpolitie en Spoorwegpolitie aanwezig. Op Hoog Catharijne zijn 23 mensen gewaarschuwd dat ze geen overlast mochten veroorzaken.

Brutale Utrechter aangehouden

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter dacht donderdagavond zomaar agenten te kunnen beledigen.

Rond 21.00 uur werd hij door politieagenten aangesproken op de Wittevrouwenstraat, nadat even daarvoor een melding van overlast was binnengekomen. De Utrechter had alcoholische drank bij zich. Hij reageerde direct vrij brutaal en weigerde alle medewerking. Toen hij ook geen identiteitskaart kon tonen, werd de man aangehouden. Vervolgens begon de Utrechter beledigingen te uiten. De man is aangehouden en bekeurd voor onder meer het bij zich hebben van (geopende) alcoholische drank, niet kunnen tonen van een identiteitskaart, opgeven van een valse naam en belediging van agenten.

Bedreiger opgepakt

UTRECHT Bij de politie kwam donderdag rond 17.30 uur de melding binnen van een man die beveiligers van een winkelcentrum zou bedreigen met een mesje. Voor de ingang van winkelcentrum de Gagelhof troffen de agenten de man aan. Hij stond luidkeels te schreeuwen en had inderdaad een mesje in zijn hand. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij had ook een fiets bij zich. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Man geslagen

UTRECHT Een 47-jarige automobilist uit Leusden is donderdag rond 16.15 uur in het gezicht geslagen.

De man zat in zijn auto op de Soestwetering (op het viaduct van de A2), toen hij aangesproken werd door een vrouw, die hem de weg vroeg. Omdat hij daardoor even stil stond, raakten inzittenden van een auto achter hem blijkbaar geïrriteerd. Twee mannen stapten namelijk uit het voertuig en gaven de automobilist vervolgens een harde klap in het gezicht. Omdat getuigen direct uitstapten en op de mannen afliepen, kozen deze eieren voor hun geld en gingen er vandoor. De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling in.