Gemeente Sneek


ontwerp-bestemmingsplan lemmerweg oost en -west

Inzage ontwerp-bestemmingsplan Lemmerweg Oost en -West

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp bestemmingsplan "Lemmerweg Oost en - West" ter inzage zal worden gelegd. Het plangebied wordt begrensd door de A7 in het zuiden, de Geau in het westen en de Hanso Mollstraat in het oosten. De noordelijke grens loopt globaal bij de Frieswijkstraat, Scherhemstraat en het verlengde van het Kaatsland tot aan de Geau.

Het doel van de herziening voor het bestemmingsplan "Lemmerweg Oost en
-West" is om de bestaande situatie, voor zover die afwijkt van de huidige regelingen, een actuele basis te verschaffen.

Naast actualiseren is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die op den duur woningbouw mogelijk kan maken. De locaties waar deze woningbouw zou kunnen komen is het gebied rondom de school aan de Frieswijkstraat.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt woningbouw tussen de Pier Heemstrastraat en de A7 mogelijk. Hier komen ca. 75 woningen waarbij er naar gestreefd wordt om betaalbare koop en huurwoningen te gaan bouwen. Tenslotte is de locatie aan het Perk van de school en garage niet opgenomen in dit bestemmingsplan. Voor dit gebied zal in de toekomst een afzonderlijk bestemmingsplan gemaakt worden.

Ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan is het bouwvlak van de bestemming "maatschappelijke doeleinden en kantoren, met bijbehorende erven -M+K-" gewijzigd.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart en voorschriften, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 17 april 2009 t/m 28 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ontwikkeling (Kruizebroederstraat 26) op werkdagen van 9.00- 16.00 uur (behoudens vrijdagmiddagen). Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:
* Schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

* Mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. S.G. Faber, telefoon: 0515-485576). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggings-termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.