Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 17-04-2009

Inbraak in school
EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een school aan de Angelsloerdijk. Door een raam te vernielen kon de dader binnenkomen. De buit bestond uit een computer, beeldscherm en toetsenbord. (BVH2009004278)

Politie controleert bromfietsers
EELDE PATERSWOLDE Donderdagmorgen hield de politie een bromfietscontrole. Daarbij werden 18 bromfietsers gecontroleerd. De constructiesnelheid van de voertuigen werden op de rollentestbank gemeten, de bromfietsen werden technisch onderzocht en de vereiste papieren van de bestuurders werden gecontroleerd. Na controle bleek dat 2 bromfietsen (73 en 79 km/u) en 1 snorfiets (51 km/u) opgevoerd waren, 2 bromfietsen van ná 01-01-2007 geen linkerspiegel hadden, 1 bromfietser geen goed werkende rem had en 2 bestuurders hun kentekenpapieren niet konden tonen. Zij werden bekeurd. Tijdens de controle werden tevens 2 autobestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 bestuurder het stopteken van een verkeersbrigadier bij een zebrapad negeerde. (BVH2009004318)

Politie houdt bromfietscontrole in Assen

ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie een aangekondigde bromfietscontrole gehouden op de Van Riebeeckstraat in Assen. Bij deze controle zijn zes bromfietsen met behulp van een rollerbank getest. Eén bromfiets had een te hoge constructiesnelheid met een overschrijding van 26 km/u. Deze bestuurder heeft een bekeuring ontvangen en zal zijn bromfiets weer in originele staat moeten .

Weten waar Politie Drenthe controleert? Kijk
opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Onder invloed verkerende bestuurder doet aangifte ASSEN Een 63-jarige Assenaar die donderdagmiddag als autobestuurder aan het bureau aan de Balkengracht verscheen om aangifte te doen, bleek onder invloed te verkeren. De dienstdoende politieman die de aangifte opnam constateerde een alcohollucht en liet de Assenaar blazen. Hij blies 485 ug/l, werd bekeurd en kreeg tevens een rijverbod van 5 uren. (BVH2009004352)

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
EMMEN Donderdagmorgen bekeurde de politie een 22-jarige autobestuurder. De Emmenaar reed over de Dordsestraat terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Hij verklaarde van niets te weten. (BVH2009004355)

Gewonde bij eenzijdig ongeval
HOOGEVEEN Donderdagmiddag raakte een 80-jarige autobestuurder uit Hoogeveen gewond bij een aanrijding op de N48. De man kwam uit de richting van Balkbrug en reed in de richting van Hoogeveen. Door onbekende oorzaak kwam hij in de rechterberm terecht, botste tegen een lichtmast en kwam hierna op de rijbaan tot stilstand. Hij werd met onbekende klachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (BVH2009004424)

Schennispleger actief
OOSTERHESSELEN Donderdagmiddag werd een inwoonster van Sleen geconfronteerd met een potloodventer. Ze reed over de Klenkerweg en zag ter hoogte van de afslag Broeklanden een man naast een auto staan die zijn geslachtsdeel toonde. De politie trof de man niet meer aan. Het gaat om een grote stevige kalende man die gebruik maakte van een grijze Peugeot of Renault. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (BVH2009004390)

Rijden tijdens ontzegging
RODERESCH Donderdagmiddag bekeurde de politie op de Esweg een 26-jarige inwoner van Paterswolde. De man reed in een auto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. (BVH2009004430)

Verdachten aangehouden brandstichting

MEPPEL Op dinsdag 14 april heeft de politie in Meppel twee verdachten kunnen aanhouden voor brandstichting in een woning afgelopen maart in Meppel. Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn en de 18-jarige jongen uit Driehuis worden ervan verdacht dinsdagnacht 11 maart jl. brand in een woning aan de Prins Bernhardsingel te hebben veroorzaakt. Even hiervoor probeerden ze in de woning in te breken, maar toen dat niet lukte hebben de jongens de woning in de brand gestoken. Bij deze brand heeft de politie de 89-jarige invalide bewoonster, die ten tijde van de brand op de eerste verdieping lag te slapen, net op tijd uit de woning kunnen halen. De jongens zijn in Alphen aan den Rijn aangehouden wegens andere inbraken. Tijdens het verhoor verklaarden de verdachten over hun betrokkenheid bij de brand in Meppel. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn inmiddels voorgeleid bij de Rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de jongens voor de komende 14 dagen worden vastgehouden (09-017678).

Hennepkwekerij ontmanteld

NIEUW AMSTERDAM Donderdagochtend heeft de politie een hennepkwekerij aan de Industrieweg ontmanteld. In twee grote ruimten werden in totaal 2415 planten aangetroffen. De aangetroffen planten en de bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. (2009004216)

Man bekeurd voor openbare dronkenschap

ASSEN De politie heeft donderdagavond op de Deelheugte 19-jarige man uit Assen bekeurd wegens openbare dronkenschap. De man werd op straat aangetroffen en was flink onder invloed van alcohol. Toen de agenten de man naar huis wilden brengen werd hij vervelend. Tegen de man werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt. (2009004460)

Verkeersongeval met letsel

ZEIJERVELD Donderdagavond heeft op de Verlengde Binnenweg een éénzijdig verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 21-jarige man uit Bovensmilde reed in zijn personenauto over de Verlengde Binnenweg en raakte de macht over het stuur kwijt in een flauwe bocht. Hij schoot rechtdoor en belandde in de sloot. De man werd met rug- en nekklachten overgebracht naar ziekenhuis in Assen. (20090044)

Aanhouding tijdens alcoholcontrole

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige automobilist uit Schoonebeek aangehouden op de Vaart ZZ. Tijdens een alcoholcontrole bleek dat de man had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 465 ug/l. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. (2009004469)

Beroofd van tas

EMMEN Donderdagavond is een 19-jarige vrouw uit Emmen beroofd van haar tas op de Statenweg. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze op haar fiets naar huis fietste via de Statenweg. Op een gegeven ogenblik merkte zij dat iemand haar tas van haar schouder probeerde te trekken. Beiden kwamen ten val en een onbekende man ging er vandoor met haar tas. De vrouw raakte niet gewond en heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009004468)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.