Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Palazzo komt naar Amsterdam Zuidoost

17 april 2009

Voor haar zesde seizoen heeft culinair variététheater Palazzo gekozen voor Amsterdam Zuidoost. Het winterrestaurant dat al vijf jaar op verschillende plekken in Amsterdam te vinden was, verhuist in het winterseizoen 2009-2010 van het Westerpark naar Hoekenrode, het centrale plein voor station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dat is niet alles: Herman den Blijker volgt Ron Blaauw op als chef-kok en het entertainment programma wordt vernieuwd. Het stadsdeel is blij dat Palazzo heeft gekozen voor het hart van Zuidoost. Palazzo sluit naadloos aan bij het uitgaanskarakter van ArenAPoort.

Hart van ArenAPoort
"Een bijzonder evenement op een bijzondere plek. Met de komst van Palazzo krijgen bezoekers al een voorproefje van het Hoekenrode van de toekomst" vertelt Elvira Sweet, stadsdeelvoorzitter Zuidoost "Hoekenrode is het centrale plein voor station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het plein is de schakel tussen de Arena boulevard met de het uitgaansgebied en de megastores en winkelcentrum Amsterdamse Poort, het gebied dat wij ArenAPoort noemen. Palazzo sluit naadloos aan bij het bruisende karakter van ArenAPoort en draagt bij aan de kwaliteit die we in Zuidoost nastreven. In de toekomst wordt het plein opnieuw ingericht met veel bomen, groen en twee horecapaviljoens.

Werkgelegenheid
( bytes) Palazzo is niet alleen een mooi evenement, het is ook belangrijk voor de economische ontwikkeling van Zuidoost, omdat het culinair variététheater bezoekers uit binnen en buitenland trekt.

Daarnaast heeft Palazzo ook oog voor sociaal ondernemerschap. De laatste jaren verzorgt Palazzo in samenwerking met het ROC Amsterdam een aantal leerwerk plekken. Rick Gemser directeur van Palazzo, zal bij de werving van personeel samenwerken met partners in Zuidoost. Het stadsdeel en Palazzo zijn nog in gesprek over andere mogelijkheden om de bewoners van Zuidoost actief te betrekken.

Bereikbaar
Een pluspunt is de goede bereikbaarheid van de locatie. Hoekenrode ligt direct naast het station Amsterdam Bijlmer ArenA: knoop[punt van trein, metro en bus. In de directe omgeving zijn voldoende parkeerplaatsen. En vanaf station Amsterdam Amstel is het ongeveer 20 minuten fietsen.

---