Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
OOSTVOORNE - Een 81-jarige man uit Oostvoorne is donderdagmiddag zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Middellandweg. Het slachtoffer reed met een snorfiets de weg op en zag hierbij vermoedelijk een auto, bestuurd door een 27-jarige Rotterdammer, over het hoofd. De man liep ernstig hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar het Erasmus MC.
De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT AUTOBRANDEN
De recherche is een onderzoek gestart naar een aantal autobranden die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond, waarbij wordt uitgegaan van brandstichting.
Kort voor middernacht kreeg de politie de melding dat op de Wevershoekstraat meerdere auto's in brand stonden. In totaal stonden vijf auto's in brand en bleek een zesde auto door de hitte beschadigd te zijn geraakt.
Later die nacht, rond twee uur, bleek dat op de 3e Carnissestraat ook een auto in de brand stond en dat een andere auto brandschade had opgelopen. Een ruit van de voordeur van een pand was door de hitte gesprongen.
De brandweer heeft de autobranden geblust. De technische recherche is een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van de branden. Vandaag zal er ook een buurtonderzoek gehouden worden. De politie verzoekt getuigen of mensen die informatie hebben over de brandstichting om contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via 0900-8844, lokaal tarief. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.