Stadsdeel Zeeburg


---

Opening bijzonder bedrijvencentrum aan Cruquiusweg

17 april 2009
Foto: openingstoespraak Op donderdag 16 april 2009 opende wethouder Jan Hoek bedrijvencentrum De Nieuwe Vaart. Dit gebouw is hét voorbeeld van intensief ruimtegebruik middenin de stad. Door een platform voor parkeren, laden en lossen op zeven meter hoogte ontstaat een `tweede maaiveld'. Naast 65 bedrijfsunits zijn in het gebouw bovendien op vier strategische plekken woonwerkpanden opgenomen voor extra sociale controle.

In 2001 schreef stadsdeel Zeeburg een prijsvraag uit voor dit voormalige hoogoventerrein. Deze werd gewonnen door Sikking Vastgoed BV in samenwerking met het Amsterdamse architectenbureau BNB Architecten BV, waarbij Sikking Vastgoed garant stond voor de ontwikkeling. Inmiddels is bijna 70% van de units verkocht. Voor de economische ontwikkeling van Zeeburg is het belangrijk dat bedrijven niet wegtrekken uit de stad. Tegelijkertijd is de ruimte schaars. Wethouder Jan Hoek: `Bedrijvencentrum De Nieuwe Vaart biedt alle faciliteiten die ondernemers nodig hebben, én het zit dichtbij potentiële klanten en werknemers. Een perfect voorbeeld van slim omgaan met schaarse ruimte.'

Het Cruquiuswerkgebied ontwikkelt zich tot een van de meest toonaangevende bedrijventerreinen van de stad. Intensief grondgebruik en een goede menging van bedrijvigheid en andere functies staan hierbij centraal. De opening van De Nieuwe Vaart is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het gebied rond de Cruquiusweg.

Foto: Jan Hoek opent op spectaculaire wijze De Nieuwe Vaart

Foto: Wethouder Jan Hoek verrichte op spectaculaire wijze de opening door vanaf het parkeerdek in de hybride auto van het stadsdeel door een muur naar beneden te rijden.

---