Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 17-04-2009

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een man werd op donderdag 16 april betrapt bij winkeldiefstal en op heterdaad aangehouden. Hij probeerde in zijn rolstoel aan agenten te ontkomen.

Rond 15.15 uur zagen beveiligers van een winkel aan de Utrechtsestraat dat een man in een rolstoel twee T-shirts en een polo had gestolen. Zij hielden de man aan en waarschuwden de politie. Agenten gingen ter plaatse en namen de verdachte, een 46-jarige man uit de Regio Utrecht, van de beveiligers over. Daarbij vertelden de beveiligers de verdachte al twee maal eerder op winkeldiefstal te hebben betrapt, maar dat zij hem toen in verband met zijn handicap hadden laten gaan.

Toen de agenten de verdachte naar het politiebureau over wilden brengen, ging hij er plotseling in zijn elektrische rolstoel vandoor. Een agent rende achter hem aan en zag zich genoodzaakt de duim van de verdachte van het besturingsknuppeltje te halen, waardoor de rolstoel stopte.

Hij werd naar het politiebureau overgebracht en verhoord. Daarbij bekende hij de diefstal van de kleding en de twee eerdere diefstallen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een winkelontzegging van een jaar.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Donderdagochtend vond op de kruising van de Coninckstraat en de Teut een ongeval plaats. Een fietser raakte daarbij gewond.

Omstreeks 10.00 uur reed een auto over de Teut waarvan de bestuurder een fietser over het hoofd zag. De 64-jarige fietsster uit Hoogland liep door de val verwondingen aan haar hoofd op en is naar het ziekenhuis gebracht.