Politie Haaglanden

Persberichten 17 april

Haaglanden, 17-04-2009

Nicky vindt inbrekers
Den Haag Dankzij diensthond Nicky konden agenten vrijdag 17 april drie inbrekers op heterdaad aanhouden. De politie kreeg om 03.15 uur de melding van een inbraak die aan de gang was in twee panden aan de Lange Lombardstraat. Agenten die op de melding reageerden zagen dat een ruit ingegooid was en zetten daarop direct de omgeving af. Politiehond Nicky ging met haar begeleider als eerste het pand binnen en vond daar de verdachten. De drie mannen, 17, 18 en 19 jaar uit Leidschendam, Nootdorp en Den Haag werden aangehouden. De Leidschendammer liep daarbij een bijtwond op. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Steekpartij: drie aanhoudingen, twee gewonden
Den Haag In een horecagelegenheid aan de Kempstraat ontstond donderdag 16 april om 22.20 uur een ruzie die escaleerde tot een steekpartij op straat. Daarbij raakten drie mensen gewond. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis met aangezichtsletsel. De gewonden zijn zowel verdachte als slachtoffer en daarom alle drie aangehouden voor verhoor. Het gaat om drie Hagenaars van 38, 55 en 24 jaar. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij, onder meer door het verrichten van sporenonderzoek op de plaats delict en het horen van getuigen.

En schoon is je was
Den Haag De beveiliging van een supermarkt aan De Stede betrapte donderdag 16 april om 12.55 uur een 48-jarige man op het stelen van 15 pakken waspoeder. De man had de pakken onder zijn jas verborgen en wilde de winkel zonder betalen verlaten. De beveiliging belde daarop de politie, die de man heeft meegenomen naar het politiebureau. De goederen zijn terug gegeven aan de supermarkt.

Bus ziet snorfietser over het hoofd
Den Haag - Bij een aanrijding op de kruising Van Alkemadelaan met de Wassenaarseweg donderdag 16 april rond 13.30 uur raakte de voet van een 17-jarige jongen uit Den Haag zwaar gekneusd. De Hagenaar reed op zijn snorfiets rechtdoor de kruising over. Een 42-jarige buschauffeur uit Elburg zag de jongen over het hoofd toen hij vanaf de Van Alkemadelaan rechtsaf de Wassenaarseweg op ging. De Hagenaar is onderzocht door de GGD.

Fietsendieven aangehouden
Den Haag - Zowel op het Centraal Station als in de Joan Maetsuykerstraat werd donderdag 16 april op heterdaad een fietsendief aangehouden. Om 16.40 uur toonde een 22-jarige Somaliër opvallend veel interesse in de fietsen in de openbare fietsenstalling op het Centraal Station. Nadat de man een niet op slot staande fiets had weggenomen, werd hij gelijk door politieagenten aangesproken en meegenomen naar het politiebureau. Om 18.10 uur zag een andere agent dat een 42-jarige man uit Den Haag een fiets wegnam in de De Sillestraat. Op het moment dat hij de fietsendief aansprak, gooide deze de fiets en verschillende soorten gereedschap neer en rende hij weg. Na een achtervolging via diverse straten, kon de verdachte in de Joan Maetsuykerstraat worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Automobilist rijdt snorfietser aan
Den Haag/Loosduinen - Een 51-jarige automobilist botste donderdag 16 april om 14.48 uur op de hoek Oude Haagweg met de Burgemeester Hovylaan op een snorfietser. De man reed op de Oude Haagweg en sloeg rechtsaf en zag daarbij de 60-jarige man op de snorfiets over het hoofd die op het fietspad parallel aan de Oude Haagweg reed. Het slachtoffer is vermoedelijk met gebroken ribben vervoerd naar het ziekenhuis.

Controle op alcoholgebruik
Den Haag/Loosduinen De politie controleerde donderdag 16 april tussen 19.50 uur en 22.18 uur in de Ockenburgstraat automobilisten op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal hebben 140 automobilisten een blaastest ondergaan, waarbij geen van de gecontroleerde personen in overtreding was. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Schip vaart tegen brug
Leidschendam Een 50-jarige Leidschendammer heeft namens de provincie Zuid-Holland aangifte gedaan van een aanvaring tegen een brug. Een schipper van een onderzoeksschip voer onder de geopende nieuwe Tolbrug, ook wel Kippetjesbrug genoemd, door en raakte met de sondeerstelling de onderzijde van het geopende brugdek. De schipper heeft de aanvaring kennelijk niet opgemerkt en is doorgevaren. Het brugdek liep aanzienlijke schade op.

Leidschendamse slaat er op los
Voorburg Een ruzie tussen meerdere meiden uit Den Haag en Leidschendam liep op donderdag 16 april omstreeks 12.30 uur behoorlijk uit de hand. Een 15-jarige Leidschendamse gaf op de Laan van Nieuw Oosteinde een 16-jarige Haagse een schop en enkele rake klappen. Het slachtoffer liep een zwelling aan haar gezicht op. De Leidschendamse werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij heeft bekend de Haagse te hebben geschopt en geslagen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendamse opgemaakt. Zij kreeg tevens een dagvaarding en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Onverantwoord rijgedrag
Leidschendam Een 26-jarige Rotterdamse automobilist lapte op donderdag 16 april omstreeks 10.00 uur de verkeersregels aan zijn laars. Hij reed op de Rijksweg A4 op zeer korte afstand achter zijn voorganger op de linkerrijstrook. Toen die automobilist niet snel genoeg naar de zin van de Rotterdammer rechts invoegde, haalde hij hem rechts in en verhoogde hij zijn snelheid tot 165 km per uur. Op de Rijksweg A4 geldt ter plaatse een maximum snelheid van 100 km per uur. De Rotterdamse automobilist voerde deze manoeuvres uit, terwijl hij niet-handsfree aan het bellen was. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij bekeuringen voor de gepleegde overtredingen.

Aanrijding met ree
Wassenaar Een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer botste donderdag 16 april om 22.00 uur op de Meijendellseweg tegen een overstekende ree. Het dier overleefde de botsing niet en werd afgevoerd door Staatsbosbeheer.

Bromfietscontrole in Wassenaar
Wassenaar De politie controleerde donderdag 16 april tussen 07.00 en 12.00 uur het bromfietsverkeer op de Backershagenlaan. Van de vijftien gecontroleerde bestuurders, bleek dat er zeven te hard reden. Zij kregen een proces-verbaal. Van twee bromfietsers nam de politie het kentekenbewijs in beslag omdat er gebreken aan de bromfiets werden geconstateerd.

Op een gestolen fiets
Pijnacker De politie hield donderdag 16 april om 16.25 uur van een 18-jarige inwoner uit Pijnacker aan. De man reed over de Nobelllaan op een, zo bleek later, gestolen fiets. Agenten zagen de man fietsen en constateerden dat in het fietsslot geen fietssleutel zat. Uit onderzoek bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De politie maakte dan ook tegen de 18-jarige proces-verbaal op.

SMS-Alert van start in Pijnacker-Nootdorp
Pijnacker-Nootdorp Vanaf zaterdag 18 april kunnen inwoners van de wijken Klapwijk en Tolhek deelnemen aan SMS-Alert. Bij de opening van het nieuwe gemeentehuis, zaterdag 18 april, kunnen belangstellenden informatie inwinnen en zich inschrijven. Politie Haaglanden maakt in het Westland, Loosduinen en Zoetermeer al gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden en de hulp van de deelnemers in te roepen. Mocht de pilot in Klapwijk en Tolhek een succes zijn, dan wordt SMS-Alert voor heel Pijnacker-Nootdorp in gebruik genomen.

Aanmelden
U kunt zich op zeer eenvoudige wijze aanmelden voor SMS-Alert: Maak op uw mobiele telefoon de tekst PHGL met direct daarachter uw postcode en huisnummer. Voorbeeld: PHGL2671ZV1 (let wel: vervang de cijfers en letters door uw EIGEN poscode en huisnummer.) U zendt deze boodschap naar 8844 en vervolgens ontvangt u uw een welkomst-sms en bent u deelnemer. De ontvangen smsjes zijn gratis.
Heeft u informatie over deze vermissing of inbraken, neem dan contact op met de politie van Bureau Pijnacker-Nootdorp) via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan dat via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bent u op getuige van een inbraak. Bent u op getuige van een inbraak. Ziet u mensen zich verdacht gedragen bij een woning? Bel 112! Immers met 112, daar pak je daders mee!

Te snelle brommer
Zoetermeer Surveillerende agenten hielden donderdag 16 april om 20.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Zoetermeer staande op de Leidsewallen. De bromfietser reed daar met 76 km per uur, terwijl een brommer maximaal 50 km per uur mag rijden. De Zoetermeerder kreeg een proces-verbaal en heeft tot zeven mei de tijd om zijn brommer technisch in orde te maken, zodat hij de maximum snelheid niet meer kan overschrijden.

Verkeerscontrole
Zoetermeer Politie Haaglanden controleerde donderdag 17 april vanaf 09.00 uur 71 personenautos en 2 scooters. In totaal schreven de agenten twaalf boetes uit, aan bestuurders die geen gordel droegen, mobiel belden achter het stuur, geen rijbewijs bij zich hadden of waarvan de verlichting van de auto of aanhanger niet in orde was.

Graffiti
Zoetermeer Agenten hielden donderdag 17 april totaal vier mensen aan voor het aanbrengen van graffiti. Op de Amerikaweg kregen een 19- jarige en een 18-jarige Zoetermeerder een boete omdat ze een bankje bekladden. In een speeltuintje aan de Gonzaruimte, kregen twee 15-jarige meisjes uit Zoetermeer een halt-verwijzing omdat ze met stift op de toestellen schreven.