Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 17-04-2009

Woninginbraak

BREUKELEN Agenten hielden in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 april drie verdachten aan in verband met een woninginbraak.

Rond 01.55 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan het Nassauplein. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een ruit van de woning was vernield. Een getuige meldde dat meerdere verdachten net voor de komst van de agenten uit de woning waren gekomen en waren weggerend. Aan de hand van het signalement keken agenten naar de verdachte uit, maar zij werden aanvankelijk niet meer aangetroffen.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat één van de verdachten op de Heijcoplaan zou lopen. Zij gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Maarssen, aan. De agenten stelden een verder onderzoek in en controleerden rond 04.15 uur een auto met twee inzittenden op de Scheperweg. De twee inzittenden, jongemannen van 18 jaar en afkomstig uit Bilthoven en Breukelen, werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woninginbraak.

De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Er moet nog worden gekeken wat er uit de woning is gestolen.

Diefstal fiets

MAARSSEN Via cameratoezicht werd een jongen op fietsdiefstal betrapt.

Rond 23.00 uur was via cameratoezicht te zien dat een jongen op het Bisonspoor zich verdachte bij een fiets gedroeg, die vervolgens van het slot haalde en op de fiets ging zitten. Agenten gingen ter plaatse en troffen drie jongens bij de fiets aan. Alle drie verklaarden van niets te weten, maar de agenten herkenden één van hen, een 17-jarige jongen uit Maarssen , als de fietsdief. Daarop werd hij aangehouden. Eén van de andere twee jongens, een even oude plaatsgenoot, werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen de fietsendief wordt proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal van de fiets.

Vervelende dronk

MIJDRECHT De politie heeft op donderdag 16 april een 41-jarige Pool aangehouden wegens belediging.

Rond 14.45 uur kreeg de politie een melding dat er een aantal mannen alcohol aan het drinken was en voor overlast zorgde op het Burgemeester Haitsmaplein. Toen de politie ter plaatse kwam, was één van hen bier aan het drinken waren. Het drinken van alcohol is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De man, een 41-jarige Pool, vond het nodig om daarna de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Utrecht is op donderdag 16 april aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Surveillerende agenten zagen rond 22.30 uur bij de Maarsseveense Poort de 15-jarige een fiets pakken, waarbij de agenten het vermoeden hadden dat de fiets wellicht van diefstal afkomstig was. Bij controle bleek dat inderdaad het geval te zijn. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.