Gemeente Schouwen-Duiveland


mevrouw Mallan uit Bruinisse

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Mallan uit Bruinisse

Publicatiedatum: 17 april 2009
Datum laatst gewijzigd: 17 april 2009

PERSBERICHT

Datum

14 april 2009

N. Dorst

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Mallan-Geerts uit Bruinisse

Mevrouw A.C. Mallan-Geerts ontvingt, op donderdag 16 april 2009 omstreeks 14.30 uur, uit handen van burgemeester G.C.G.M. Rabelink, de versierselen, behorend bij de Koninklijke onderscheiding, tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding 1

Mevrouw Mallan begon al in 1979 met vrijwilligerswerk. Vanaf die tijd houdt zij zich bezig met mantelzorg voor haar zwaar gehandicapte zus. Door haar zorg en inspanningen is het mogelijk dat de gehandicapte vrouw niet hoefde te worden opgenomen in een tehuis. Mevrouw Mallan is bovendien ook actief voor de vereniging voor gehandicapten "De Schutse". Naast de maandelijkse bijeenkomsten is ze aanwezig op verkopingen van producten ten bate van de vereniging. Haar zus neemt ze dan zoveel mogelijk mee.

Voor de "Gereformeerde Gemeente in Nederland" legt mevrouw Mallan sinds 2001 bezoeken af bij oudere en zieke gemeenteleden. Zij voelt zich erg betrokken bij de oudere medemens. Zodanig dat ze nu namens de kerk bezig is met het opzetten van stervensbegeleiding.

Sinds 1994 is mevrouw Mallan vrijwilliger in zorgcentrum In 't Opper in haar woonplaats. Elke zondagavond is zij inzetbaar tijdens de samenzang of een andere zondagavondactiviteit. Zij haalt ondermeer de oudere en minder- valide bewoners op voor de activiteit en begeleidt hen na afloop terug naar hun kamer. Andere werkzaamheden betreffen het assisteren bij de groepsverzorging. Tegenwoordig heeft betrokkene een vaste baan als activiteitenbegeleidster in het zorgcentrum. Daarnaast is zij echter altijd nog vrijwilligerswerk blijven doen.