Nederlandse Taalunie

Surinaamse lerarenopleidsters ontdekken Nederland en Vlaanderen

Den Haag, 17 april 2009

Surinaamse lerarenopleidsters ontdekken Nederland en Vlaanderen

Zes docenten aan lerarenopleidingen in Suriname zijn op uitnodiging van de Nederlandse Taalunie op studiebezoek in Nederland en Vlaanderen. Hun ervaringen delen ze via een weblog.

De docenten werken op de kweekscholen en het IOL (Instituut Opleiding Leraren) in Paramaribo. Tot 24 april ontmoeten ze collega's en bezoeken ze scholen en lerarenopleidingen in Nederland en Vlaanderen. Ze krijgen informatie over interactief taalonderwijs en taalgericht vakonderwijs. Ze bezoeken scholen in Tilburg, Rotterdam, Gent en Leuven, een uitgeverij van onderwijsboeken en diverse onderwijsondersteunende instellingen. Bij de Taalunie in Den Haag volgen ze een workshop over de officiële spelling.

De docenten houden een dagboek bij met hun ervaringen: http://taalunieversum.org/suriname/werkbezoek_docenten/

Het bezoek aan Nederland en Vlaanderen is de derde activiteit die de Taalunie organiseert in het kader van het project Professionalisering Taaldocenten in Suriname. Eerder vonden twee werkweken en een conferentie plaats rond het centrale thema `interactief taalonderwijs' in Suriname.

---

De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. De Taalunie ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat alle Nederlandssprekenden hun taal op een doeltreffende manier kunnen gebruiken. Meer informatie over de Taalunie is te vinden op www.taalunieversum.org.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helen Chang, info@taalunie.org, telefoon + 31 70 346 95 48.