Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bouwvergunning al binnen 2 weken in huis

Rotterdammers ontvangen sinds kort binnen 2 weken een vergunning voor uitbouw, dakopbouw of andere bouwwerkzaamheden onder de 50.000. Daarvoor duurde dit 12 weken.

De gemeente is op 1 januari gestart met de zogenoemde flitsprocedure. Intussen zijn 53 vergunningen binnen 2 weken verleend. Rotterdam ontvangt jaarlijks ruim 3000 aanvragen voor vergunningen die in aanmerking komen voor de flitsprocedure. Wethouder Hamit Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening: "Voor veel mensen is het lange wachten een grote ergernis dat soms leidt tot afstel van verbouwing. Door een efficiëntere werkwijze kunnen we Rotterdammers beter van dienst zijn. Bovendien kan deze nieuwe werkwijze een flinke duw in de rug zijn voor de bouwsector. Zo kunnen ook aannemers sneller aan de slag."

Informatie
Folders en aanvraagformulieren kunnen worden aangevraagd bij de afdeling Vergunningen van de dS+V. Openingstijden van de balie: van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Per mail te bereiken via vergunningen@dsv.rotterdam.nl. Tijdens de openingstijden is de balie telefonisch te bereiken via 0800-1545.