Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dordtselaan campus

Ruim 110 jongeren aanwezig bij de speeddate campus Dordtselaan.

De komende vijf tot tien jaar gaan 500 tot 750 studenten en starters op de Dordtselaan wonen. Hiervoor wordt Campus Dordtselaan ontwikkeld. Dit zijn woningen aan Dordtselaan waar hbo studenten en starters voordelig kunnen wonen. Zij zetten hiervoor hun studie als tegenprestatie in. Dit doen ze door zich in te zetten voor Rotterdam Zuid en meerjarige projecten te draaien. Hiermee kan de leegstand van woningen op de Dordtselaan deels worden opgelost en kan het vertrek van studenten uit de stad worden tegen gegaan.

Op dinsdag 7 april was er een speeddate sessie met vier specifieke (sociale) vraagstukken (die spelen in Rotterdam Zuid) voorgelegd, zoals een speeltuin die een vrijwilligerstekort heeft en het betrekken en activeren van (verborgen) vrouwen met hun buurt.

De studenten en wijkprofessionals hebben samen in werkgroepjes oplossingen en projecten bedacht. Belangrijk hierbij was de rol van de studenten zelf. Het beste idee wordt vanaf mei uitgewerkt tot een toekomstig project op Zuid. Het winnend idee was een (zorg)loket, waarin jongeren (oudere) buurtbewoners helpen met allerlei vragen, activiteiten organiseren met als doel de kloof tussen jong en oud en verschillende culturen kleiner maken. Dit idee gaan ze aan binnenkort aan burgemeester Aboutaleb presenteren.