Politie Gelderland-Midden

Groep jongens verdacht van beroven passanten

Publicatiedatum: 17-4-2009 12:49:38

ARNHEM - Zes jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar werden op zondag 5 april door de politie aangehouden, op de verdenking dat zij toevallig passerende fietsers aanvielen, mishandelden en beroofden. Op de lange Akkers zouden zij een 21-jarige man van zijn rugtas, portemonnee en fiets hebben beroofd. De man werd aangevallen door een van de jongens uit de groep en geslagen. Hij rende weg, achtervolgd door de groep en door hen meerdere keren geschopt en geslagen. De man liep letsel op o.a. aan de neus en kaak en diverse zwellingen en schaafwonden.
Op dezelfde ochtend werd een 20-jarige man uit Huissen die over de Huissensedijk fietste door een van de jongens van zijn fiets geslagen. Hij viel met fiets en al van de dijk en wist weg te rennen met achterlating van zijn fiets. De man liep onder meer een blauw oog op en een snee in de tong.
Later die middag werd een 22-jarige vrouw uit Arnhem door de jongens aangevallen op de Lange Akkers. Er werd tegen haar fiets getrapt, waardoor de fiets beschadigd raakte. Zij zag kans door te rijden. Vervolgens werden er stenen naar haar gegooid.
De jongens verklaarden op weg naar huis te zijn geweest na een feestje waar zij de nodige alcohol gedronken hadden. Vier verdachten zijn in bewaring gesteld. (09-045956)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---