Gemeente Valkenswaard

ondergrondse huisvuilcontainers

Ingebruikname ondergrondse huisvuilcontainers

In de gemeente Valkenswaard is de gescheiden afvalinzameling enige jaren geleden afgeschaft voor de hoogbouw. Voor de bewoners van appartementen worden sindsdien ondergrondse containers geplaatst. Op dit moment worden op enkele nieuwe locaties ondergrondse containers geplaatst. Zo komt er één container op de hoek van De Hofnar en de Peperstraat en één op de hoek van De Hofnar en de Bakkerstraat, plus nog één aan het binnengebied van De Hofnar. Deze zijn bestemd voor bewoners van appartementencomplex `Hofnarstede' en van appartementen aan de Bakkerstraat/Rechtershof en Peperstraat. Verder is een container geplaatst aan de Haageinderhof voor de bewoners van het gelijknamige appartementencomplex. Ten slotte komen er ook drie containers aan de Valkenierstraat voor de appartementen op de hoek Eindhovenseweg-Valkenierstraat en in een deel van het Willem II-complex, aan de Valkenierstraat en Weerderpoort.

De plaatsing en technische voorbereiding voor het gebruik van de containers nemen enkele weken in beslag. Naar verwachting kunnen de bewoners vanaf half mei aanstaande gebruik maken van deze afvalvoorziening.
De betrokkenen ontvangen tijdig een brief van afvalinzamelaar CURE met informatie over de werking van de container. Daarbij zit ook een persoonlijk pasje om de voorziening te bedienen.

Met eventuele vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer P. Wilbers van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (040) 2083649.