Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Gemeentelijke onderscheiding voor Ine Wessels

17 april 2009 - Burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg heeft op 15 april aan Ine Wessels, bij haar afscheid als voorzitter van de Reddingsbrigade Leidschendam, de gemeentelijke onderscheiding de Ubu uitgereikt.

Ine Wessels en burgemeester Van der Sluijs met de UBU

In 1988 werd door de Reddingsbrigade Leidschendam voor het eerst bewaakt op de recreatieplas Vlietland. Ine Wessels is ruim 21 jaar bestuurslid en sinds 1993 voorzitter van de Reddingsbrigade Leidschendam. In deze periode bekleedde ze lange tijd de dubbelfunctie van voorzitter en penningmeester. Van 1993 tot 2003 was zij tevens lid van het Algemeen Bestuur van de Sportstichting Leidschendam, een overkoepelend orgaan voor alle Leidschendamse sportverenigingen.

Sinds 1988 heeft zij elke zomer helpen bewaken op Vlietland, elk jaar ten minste 10 weekend-dagen van 6 uur per dag of meer, meestal in de functie van postcommandant. Dat houdt in de algemene leiding over een bewakingsploeg van 7 personen, jongeren tussen de 17 en 25 jaar en de coördinatie van de communicatie via mobilofoon en portofoons. Bij ongevallen verleent de postcommandant de EHBO en schakelt de ambulance of politie in. Naast bestuurlijke en bewakingstaken zet zij acties op om financiën te verkrijgen voor de aanschaf van nieuwe boten en materieel.

Zonder de inzet van Ine Wessels zouden vele activiteiten van de Reddingsbrigade Leidschendam niet zijn gerealiseerd. Zij heeft als vrijwilliger een grote bijdrage geleverd aan de Leidschendams-Voorburgse gemeenschap en aan de samenleving. Daarom heeft het gemeentebestuur haar de gemeentelijke onderscheiding voor verdienstelijke burgers, de UBU, toegekend.

De reddingsbrigade met Ine Wessels en de burgemeester rond de 'echte' UBU bij de brandweerkazerne.