Gemeente Schiedam


April 2009

Opening afvalcontainers Schiedam Oost

15 april 2009

Tijdens de aftrap van de Buurtshow' op woensdag 15 april zal wethouder Haan samen met Joris Lutz de container aan de Boylestraat symbolisch openen. Dit gebeurt om 15.00 uur. Vanaf vrijdag 17 april worden alle 140 containers in Schiedam Oost opengesteld voor gebruik.

Vanaf 17 april a.s. dienen inwoners van de wijk Oost hun huisvuilzak naar de dichtstbijzijnde container te brengen. Via een huis aan huis brief en een folder worden de bewoners door IRADO geïnformeerd over de gebruiksregels van de afvalcontainers. Op enkele plaatsen in Oost zijn vanwege herstructureringsplannen of de aanwezigheid van kabels en leidingen nog geen containers geplaatst. Bewoners uit de betreffende straten dienen hun huisvuilzakken nog aan de straatkant aan te bieden. Ook zij zijn hier persoonlijk over ingelicht.

Met de plaatsing van de ondergrondse containers wordt een belangrijke stap gezet in de strijd tegen zwerfafval in de wijk. Bovendien levert de plaatsing een groot gebruiksgemak voor de inwoners van de wijk, omdat zij op ieder gewenst moment hun huisvuil kwijt kunnen.

Mocht u vragen hebben over de opening van de containers in Oost dan kunt u contact opnemen met de heer W. Urgert (projectleider gemeente Schiedam) via w.urgert@schiedam.nl

Klik hier voor meer informatie.