ABVAKABO FNV

Contactgroep Algemeen Bestuur

Afgelopen donderdag was ik bij de contactgroep Algemeen Bestuur van onze bond. Dit is een contactgroep die nog voortkomt uit de bond NOVON die enige jaren geleden met ons is gefuseerd. In de contactgroep hebben wij leden zitten die voor het Algemeen Bestuur werken en regelmatig bijeenkomsten organiseren waar een bepaald thema centraal staat. Dit keer stond de Algemene Wet Bestuursrecht centraal.

Omdat de contactgroep vijftien jaar bestaat was ik gevraagd een inleiding te verzorgen over het algemeen bestuursrecht. Nou ben ik geen jurist, maar ik zal vast wel een doortimmerd verhaal dat voor mij gemaakt wordt, kunnen afsteken, maar er moeten dan natuurlijk geen slimme vragen komen. Oftewel, schoenmaker blijf bij je leest. En dat heb ik dan ook maar gedaan.

Ik heb de aanwezigen geïnformeerd over hoe het ons als bond op dit moment vergaat met alle activiteiten gericht op groei en onze strategie. Eigenlijk ben ik een beetje jaloers op dit oude NOVON initiatief waar feitelijk op een gildeachtige wijze werknemers bij elkaar komen. Dat proberen wij overigens ook weer. Denk hierbij aan activiteiten in de zorg en welzijnssector maar ook aan het thema agressie en geweld in de publieke sector.

Ook heb ik wat verteld over het referendum in verband met het sociaal akkoord en iedereen opgeroepen vooral te gaan stemmen.

Opvallend was dat er relatief veel jongeren bij deze bijeenkomst aanwezig waren. Een goed initiatief dat wat mij betreft navolging verdient.