Politie IJsselland

Rijbewijzen ingevorderd

Regio, 17-04-2009

Dalfsen Op donderdag 16 april rond 19.45 uur werd het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Lutten ingevorderd in verband met een snelheidsovertreding. De snelheid van automobilist werd op de Dedemsweg vastgesteld op 131 km/u (gecorrigeerd) terwijl daar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Steenwijk Van een 33-jarige aangehouden automobilist uit Steenwijk werd op donderdagavond 16 april het rijbewijs ingevorderd. Hij bleek bij een controle op de Wendakker onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 815 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Zwolle Een 27-jarige automobilist uit Biddinhuizen werd op donderdag 16 april aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder reed met zijn auto op de Zwartewaterallee en botste tegen een lantaarnpaal ter hoogte van het viaduct A 28 / Ceintuurbaan. Na de aanrijding verliet hij de auto en ging er snel vandoor. De man kon echter snel worden aangehouden. In zijn fouillering werd een halve fles sterke drank aangetroffen. De man werd ingesloten en kreeg een proces-verbaal. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zwolle Een 28-jarige automobilist uit Kampen heeft zijn rijbewijs moeten inleveren na een snelheidsovertreding. De man reed met zijn auto op 16 april 2009 rond 18.13 uur over de Hasselterweg met een snelheid van 131 km p/u. Ter plaatse is de maximaal toegestane snelheid 70 km/u. De overtreding werd met een lasergun vastgesteld. Naast de invordering van het rijbewijs, kreeg hij ook een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding.