Gemeente Purmerend

Vomar Weidevenne voortaan op zon- en feestdagen open

17 april 2009

Felbegeerde ontheffing door loting verleend

Wethouder Berent Daan heeft op vrijdag 17 april tijdens een loting bekendgemaakt welke supermarkt een ontheffing krijgt voor de zondagopenstelling. Supermarktketen Vomar in winkelcentrum Weidevenne mag voortaan op zon- en feestdagen van 16.00 tot 21.00 uur open.

De gemeente Purmerend mag op grond van de Winkeltijdenverordening Purmerend maximaal twee ontheffingen verlenen. Het gaat daarbij om winkels die uitsluitend of hoofdzakelijk eet- en drinkwaren verkopen (met uitzondering van sterke drank). Eén ontheffing is al verleend aan een avondwinkel. In het afgelopen jaar hebben vijf supermarkten laten weten graag in aanmerking te komen voor de tweede ontheffing. Vier van hen; Albert Heijn, Deen, C1000 en Vomar hebben deelgenomen aan de loting van
17 april.

Het aantal ontheffingen mag worden uitgebreid van twee naar maximaal vijf. Momenteel onderzoekt de gemeente of hiervoor bij bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen draagvlaak is. Op basis van de onderzoeksresultaten neemt het gemeentebestuur een besluit over de verruiming van de zondagsopenstelling.