Provincie Overijssel

Kunstwerk symboliseert financiële bijdrage van de provincie Overijssel

Gedeputeerde Theo Rietkerk overhandigde vandaag EUR 1.026.000,-- aan de gemeente Hof van Twente voor de resterende fasen van de herstructurering van 't Gijmink. Het bedrag wordt vooral gebruikt voor de aanleg van infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte.

Asbest
De gemeente heeft in overleg met de woningbouwcorporatie en bewoners een plan opgesteld voor de wijk waarbij alle huurwoningen en de Gijminkschool worden gesloopt en vervangen door nieuwe woningen en een nieuwe multifunctionele voorziening. Daarnaast is er asbest aangetroffen waardoor een bodemsanering noodzakelijk is. Deze grote herstructureringsoperatie, die in 2005 begon, wordt over een periode van 10 jaar gefaseerd uitgevoerd.

Vertrouwen in stedelijke vernieuwingsprojecten
Rietkerk overhandigde wethouder Sijbom een kunstwerk dat de bijdrage symboliseert. Hij gaf daarbij aan dat de provincie Overijssel ondanks de economische crisis vertrouwen houdt in stedelijke vernieuwingsprojecten en daaraan haar steentje bij wil dragen. Onder leiding van de heer Allersma van de woningstichting wandelde de delegatie vervolgens door 't Gijmink. Tijdens de wandeling werd uitleg gegeven over de plannen voor de komende jaren en werd stilgestaan bij onderdelen van de herstructurering die recentelijk zijn gerealiseerd.