ZX levert mailplatform aan Online

17/04/2009 11:04

ZX Factory BV

Amsterdam, 14 april - In het afgelopen kwartaal heeft Online een significante verbetering doorgevoerd in de dienstverlening voor e-mail. Met de lancering van het nieuwe mailplatform Zimbra krijgen alle klanten van Online de beschikking over een moderne, stabiele en bovenal veilige mailomgeving. Naast vele nieuwe functies kunnen gebruikers ook genieten van een comfortabele opslagruimte van 5 gigabyte. Hierdoor kunnen Online klanten hun mailbox volledig online laten staan, en altijd en overal checken. In totaal werden tussen december 2008 en april 2009 1.000.000 mailboxen gemigreerd naar het Zimbra mailplatform. Per 1 april jongstleden is de migratie voltooid en kunnen alle klanten van Online gebruik maken van de nieuwe mailomgeving.

Het nieuwe mailplatform van Online is gebouwd door ZXFactory (ZX).

ZX is verantwoordelijk voor de architectuur, levering, bouw en migratie van het Platform. Nu het project is afgerond heeft ZX de verantwoordelijkheid voor het beheer en hosting van het platform.

Veilig en praktisch

Zimbra webmail biedt de klanten van Online een prachtige grafische omgeving met praktische functies. De menu's zijn overzichtelijk weergegeven en gebruikers hebben onder andere de beschikking over een zeer gedetailleerde agenda en directe toegang tot een Google-zoekfunctie. Ook veiligheid staat hoog in het vaandel bij Online, het platform biedt standaard een uitmuntend spam- en virusfilter welke is gebouwd door ZX, in combinatie met Cloudmark software.

Tevreden

Uit eerste onderzoeken blijkt dat klanten zeer tevreden zijn over het nieuwe mailsysteem. Vooral de grafische interface en de verhoogde veiligheid scoren goed. Van de gebruikers die hun mail via een pop-account ophalen, zegt een derde veel profijt te ondervinden van de verbeterde spamfilters. Ruim de helft van de mensen die de webmailversie van Zimbra gebruiken, ervaren de nieuwe omgeving als een grote verbetering.

Over Online

Online is zowel de jongste als één van de oudste internetaanbieders in Nederland. Het bedrijf, een dochteronderneming van T-Mobile Nederland, biedt een breed scala aan internet- en telefoondiensten voor de particuliere markt. In de afgelopen ruim 14 jaar heeft de organisatie veel expertise opgebouwd in de Nederlandse internetbranche. Online geeft circa 335.000 huishoudens op eenvoudige wijze veilig toegang tot internet en vaste telefonie. Meer informatie vind je op www.online.nl

Over ZX

ZX is een managed service provider gevestigd in Ede. Het bedrijf bestaat ruim 15 jaar en richt zich, als system integrator, op het dedicated beheer van internet gerelateerd ICT omgevingen. Meer informatie vind je op www.zx.nl.





http://www.ZX.nl