Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ONDERZOEKT MOGELIJKE AFPERSING: VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM BERGPOLDER - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar een mogelijke afpersing. Woensdagmiddag werd er rond kwart over vijf melding gemaakt van een overval bij een sigarenwinkel aan de Bergselaan. Agenten gingen hier direct naartoe. In de winkel troffen ze drie mannen aan. Het Rotterdamse drietal (30, 30 en 31) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vervolgens is er een onderzoek ingesteld bij de betreffende sigarenzaak. Uit dit onderzoek bleek dat er waarschijnlijk geen sprake was van een overval maar dat het slachtoffer, een 43-jarige Rotterdammer, mogelijk al enige tijd afgeperst werd. Het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE HOUDT TSJECH AAN VOOR VERVALSEN DIENSTBOEKJE

ZEEHAVENPOLITIE - De politie heeft dondermiddag rond één uur op een schip in de 2e Petroleumhaven een 37-jarige Tsjech aangehouden voor vervalsing van zijn dienstboekje.
Tijdens een controle bleek dat de man als kwalificatie matroos in zijn dienstboekje had staan. Uit onderzoek bleek echter dat hij geen matroos maar deksman was. Hierop hield politiepersoneel hem aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij kreeg een boete van 500 euro. Het dienstboekje werd in beslag genomen. Op 27 maart en 14 april jl. werden respectievelijk in de Neckarhaven en Botlek ook twee Tsjechen aangehouden voor een zelfde vervalsing in hun dienstboekjes. De waterpolitie is extra alert op dit soort zaken omdat het de veiligheid aan boord van het schip en de navigatie in gevaar brengt. Door de internationale samenwerking tussen de politiediensten, die via Aquapol werd opgebouwd, heeft de politie nu mogelijkheden om direct met elkaar informatie uit te wisselen.


* POLITIE HOUDT ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - De politie heeft in samenwerking met de Rijksbelastingdienst donderdagmiddag- en avond tussen half twee en tien uur een ANPR-controle gehouden op de Brielselaan. In totaal werden 2990 auto's gescand. Dit leverde 212 hits op. Politiemensen stelde overtredingen vast voor onder andere een defect achterlicht, het niet dragen van een gordel, het niet tonen van een kentekenbewijs, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een verlopen APK-keuring, het rijden zonder rijbewijs, een defect remlicht en het niet aangeven van richting bij het afslaan. Tevens inde de politie een geldbedrag van 1173,02 euro aan openstaande boetes. De Rijksbelastingdienst inde in totaal 15.633 euro. In 26 gevallen werd een voertuig in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR HELING FIETS

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen zagen donderdagmorgen, om ongeveer half twaalf op de Stationssingel, een jongeman staan met een nieuw uitziende damesfiets. De jongen stond wat bij het zadel te rommelen, wat de aandacht trok van de politiemensen. Zij hebben de jongen daarop aangesproken en hij zei de fiets voor 30 euro op een rommelmarkt te hebben gekocht. Bij navraag bleek de fiets gestolen. Daarop is de 14-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT MANNEN AAN NA VERNIELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aan. Het Cappelse tweetal wordt verdacht van het vernielen van een Abri aan de Kerklaan. Dit werd rond kwart voor twee gemeld bij de politie. Agenten gingen snel naar de betreffende locatie. Vervolgens werd hier een buurtonderzoek ingesteld. Al snel werden de verdachten aangewezen door getuigen. Hierop konden de 19- en 20-jarige man aangehouden worden.
Het tweetal bleek op een gestolen fiets te rijden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De schade die zij toegebracht hebben aan de Abri wordt op hen verhaald.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN RUIT
ROTTERDAM - Van een leegstaande woning in de Zeisstraat is in de nacht van woensdag op donderdag, rond half twee, een ruit vernield. Toen de politiemensen daar aankwamen werden zij door getuigen aangesproken die een signalement gaven van de verdachte. Hij zou in de buurt wonen. Na een kort onderzoek werd de man aangehouden in zijn woning in de Jagerstraat. Het ging om een 44-jarige man. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD: VERDACHTE AANGEHOUDEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten ontmantelden donderdagochtend een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd rond tien uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Klepperdans. Uiteindelijk werd er in een schuur naast de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werd de 31-jarige bewoonster aangetroffen. Zij is aangehouden voor verhoor.
Alle planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* MEISJE GEWOND NA AANRIJDING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 16-jarig meisje uit Krimpen aan den IJssel is donderdagmiddag rond kwart over drie gewond geraakt na een aanrijding met een auto.
Het meisje fietste op de Burgemeester Aalberslaan in de richting van de Nieuwe Tiendweg. Op de kruising met de Dokter W.M. Blomsingel sloeg zij linksaf. Vermoedelijk zag zij hierbij de auto over het hoofd die achter haar reed. Hierop botste zij tegen het voertuig aan. Zij liep hierbij letsel op aan haar heup. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT 6 MANNEN AAN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM - Op vrijdagochtend, om ongeveer half vijf, vond een vechtpartij plaats op het stadhuisplein. Een groep van 4 jongemannen, afkomstig uit Franrijk en Ierland, kreeg het aan de stok met twee Nederlandse mannen. De reden van de vechtpartij is onduidelijk. Alle zes de mannen, varierend in leeftijd van 21-23 jaar zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE CONTROLEERT EXTRA OP PARKEREN
ROTTERDAM-NOORD - In het kader van de verkeersveiligheid controleert de politie in samenwerking met Stadstoezicht deze en komende tijd extra op het parkeren rondom het Irisplein. Doordat meerdere bestuurders hun voertuigen parkeren op kruisingen, stoepen en fietspaden wordt het verkeer ernstig gehinderd. Dit komt met name voor op de Violenstraat, Orchideestraat, Malvastraat, Irisplein, Hagendoornstraat en Azaleastraat. Voor hulpdiensten is het niet altijd mogelijk om hier fatsoenlijk te rijden. De veiligheid komt hierdoor in gevaar. Politiemedewerkers en Stadstoezicht houden daarom extra toezicht en schrijven bekeuringen uit voor foutief parkeren.