Gemeente Borsele

Olga Commandeur geeft startschot beweegmaand Borselse senioren

De hele maand mei staat in Borsele in het teken van sport en bewegen voor senioren. Vijftigplussers kunnen deze maand kennismaken met veel verschillende vormen van sport en bewegen, van wandelen tot koersbal, van fietsen tot golf en van duiken tot dansen. Woensdag 6 mei geeft niemand minder dan Olga Commandeur om 19.00 uur in De Stenge in Heinkenszand de aftrap voor de beweegmaand. Geïnteresseerden kunnen al vanaf 13.00 uur terecht op de informatiemarkt. Op www.borsele.nl/beweegmaand staat het complete overzicht van de activiteiten.

Op de informatiemarkt krijgen bezoekers informatie van lokale, regionale en landelijke organisaties over sport, bewegen en gezondheid. Ook kunnen zij hun conditie en reactievermogen laten testen. Daarnaast kunnen zij kennismaken met uiteenlopende nieuwe vormen van bewegen, zoals Dynamic Tennis en Perfect Pilates. De gemeente presenteert hier ook de âbeweegwijzerâ. In dit boekje staat een overzicht van zowel structurele als éénmalige sportieve activiteiten en evenementen in en rondom de gemeente Borsele. De toegang en deelname aan de informatiemarkt is gratis. Bovendien maakt elke bezoeker kans op drie maanden gratis sporten. De informatiemarkt is geopend tot 21.00 uur.

De Seniorenraad Borsele, de Sportraad Borsele en de gemeente Borsele hebben de themamaand, genaamd âBORSELE: proACTIEF!â georganiseerd. Hiermee laat de gemeente zien dat zij een proactief beleid voert op het gebied van sport en bewegen. Zij stimuleert inwoners in het algemeen, en senioren in het bijzonder, om voldoende te sporten en bewegen. Want sporten en bewegen is goed voor de gezondheid en daarnaast ook leuk en gezellig. Aanleiding voor het organiseren van de themamaand zijn de Senior Games in september. In de gemeente Borsele vindt het handboogschieten en het schaken plaats.

Olga Commandeur is bekend als voormalig deelneemster aan de Olympische Spelen van 1984 in Los Angelos. Tegenwoordig is zij bekend van het ochtendprogramma âNederland in Bewegingâ.