Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 17-04-2009

Overval Lepelstraat in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

LEPELSTRAAT: De recherche van het politiedistrict Bergen op Zoom heeft de hulp ingeroepen van de TV programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht om de overal op de eigenaar van een antiekhandel op te lossen. Er wordt een reconstructie in beeld gebracht en ook worden van twee daders compositie tekeningen getoond.

Een overval op hun antiekhandel in Lepelstraat is de eigenaren niet in de koude kleren gaan zitten. Op donderdag 19 februari 2009 komt een man het terrein oplopen. Vader, moeder en zoon zitten op dat moment in de keuken, als de zoon de onbekende man ziet. Hij gaat naar buiten en ziet dan nog een man staan. Meteen trekt een van de daders een vuurwapen en bedreigt de zoon hiermee. Korte hierna ontstaat ook een vechtpartij tussen het slachtoffer en de daders. De daders slaan hun slachtoffer met een het wapen meerdere keren op het hoofd en vluchten dan weg in een donkere Opel Vectra. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. Van twee van de daders is een compositietekening gemaakt.

Uitzendingen Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 april 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 21 april om 17.00 uur.

Opsporing Verzocht wordt aanstaande dinsdag op Nederland 1 vanaf 21.50 uur uitgezonden. Woensdag wordt het herhaald op Nederland 2 om 10.05 uur.

Politie onderzoekt inbraak

STEENBERGEN: Vannacht heeft een inbraak plaats gevonden bij een tankstation aan de Bredasestraat. De inbraak werd omstreeks 02.00 uur ontdekt. De deur was met een breekvoorwerp geforceerd. De inbrekers hebben enkele sloffen sigaretten gestolen.

Automobilist negeert rijverbod en wordt aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Een 57-jarige man uit Halsteren is vanmorgen omstreeks 05.15 uur betrapt op het rijden onder invloed. Agenten hielden de automobilist staande op de Ruytershoveweg. Het bleek om een man te gaan die eerder van de agenten een rijverbod had gekregen toen zij hem in een auto op een parkeerplaats hadden aangetroffen. Kennelijk had dit rijverbod hem niet tegen gehouden en was hij toch gaan rijden. Bij verdere controle van zijn gegevens bleek dat zijn rijbewijs
ingevorderd was, maar dat hij dat niet had ingeleverd. Al met al kwam de man nu uit op drie processen-verbaal namelijk het rijden onder invloed (265 ugl), het rijden terwijl het rijbewijs ingevorderd en het rijden terwijl een rijverbod is afgegeven.

Dieven camping Heidepol op heterdaad betrapt

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur twee mannen en een vrouw betrapt die spullen hadden gestolen op camping Heidepol. Het trio werd met hun auto aangehouden op de Balsedreef. Het gaat om een 24-jarige man uit Wouw en een 25 jarige man en een 23 jarige vrouw uit Bergen op Zoom.

Het trio had hun auto geparkeerd op de Zoomweg nabij een laadstation voor de aanleg van pijpleidingen. Dit is aan de achterkant van de camping die niet meer als zodanig in bedrijf is. Ze waren vervolgens door een gat in het hekwerk naar binnen gegaan. Uit verschillende huisjes c.q. caravans hadden ze spullen gestolen zoals gipsornamenten, twee bloempotten, vijf bussen siliconenkit, kaarsenhouders en een metalen ketting. Agenten die ter plaatse kwamen zagen de auto staan. Zij stelden een onderzoek op de camping in maar troffen niemand aan. Na de auto enige tijd afgepost te hebben, kwamen de inzittenden vanaf de camping terug. Zij stapten in de auto en gingen rijden. Op de Balsedreef werden zij aangehouden. In de auto werden diverse goederen aangetroffen.

Roosendaler aangehouden voor openlijk geweld

ROOSENDAAL: Op aanwijzing van een 24-jarige Roosendaal is vannacht omstreeks 00.40 uur bij het politiebureau Bovendonk een 39-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van de 24-jarige Roosendaler. Het incident zou hebben plaats gevonden nabij een sportschool aan 't Zand. De aangever had daar ruzie gekregen met de zoon van de verdachte. Na het sporten ging de 24-jarige Roosendaler naar buiten, waarna hij klappen en schoppen had gehad van drie mannen die hem kennelijk opgewacht hadden. Hieronder was ook de vader van de jongen waarmee hij binnen ruzie had gehad. Het slachtoffer liep onder meer een bloedneus en een wond op zijn achterhoofd op. Na de mishandeling waren de drie mannen weggereden. Het slachtoffer ging met een vriend naar het huisadres van die vader. Daar overtuigde hij hem om samen naar het politiebureau te gaan. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar andere betrokkenen.

Winkeldievegge aangehouden

OUDENBOSCH: Een 44-jarige vrouw uit Standdaarbuiten is donderdagavond in een supermarkt aan de Julianalaan betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had voor circa 28 euro aan levensmiddelen in haar tas gestopt en niet afgerekend. Ze bleek in juni 2008 ook al betrapt te zijn op winkeldiefstal. Ze kreeg toen 130 euro boete. Nu werd de boete 180 euro. De verdachte, die niet uit financiële nood handelde, gaat hulp zoeken voor haar probleem.

Scholieren doen verkeersexamen in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vorige week hebben de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Roosendaal, het theoretisch verkeersexamen afgelegd. Zoals gebruikelijk volgt daarop een praktisch verkeersexamen. Deze verkeersexamens worden gehouden op maandag 20 april, dinsdag 21 april, woensdag 22 april en donderdag 23 april.

De leerlingen rijden het praktische verkeersexamen tussen 09.00 en 15.30 uur op de openbare weg. Ook staan er controleposten langs de route. Alle basisscholen uit Roosendaal en Nispen hebben zich
opgegeven voor het verkeersexamen. Er zullen op die dagen dan ook weer veel leerlingen in het verkeer aanwezig zijn. Alle leerlingen hebben van tevoren een routebeschrijving gekregen die ze moeten rijden. In deze route zitten, zoals gebruikelijk, een aantal knooppunten. Door diverse wegwerkzaamheden in het centrum is het wel drukker met verkeer op de route dan normaal. Daarom verzoeken we dan ook de
verkeersdeelnemers, met name autos en bromfietsers, in de periode van het verkeersexamen rekening te houden met de toch wel wat gespannen examenkandidaten. Het vertrek is, net als vorig jaar, vanaf het stadskantoor Roosendaal.

Politie onderzoekt diefstal bijzondere Volkswagen Golf

ZEVENBERGEN: Vanmorgen omstreeks 08.30 uur is ontdekt dat vanaf een parkeerplaats aan de Grote Waard een Volkswagen Golf met het kenteken 22-TH-LS gestolen is. De diefstal moet na 23.00 uur hebben plaats gevonden.

Het betreft een Volkswagen, Golf R32 4Motion,kleur Zwart, een auto waarvan er maar zeer weinig rondrijden. De auto heeft een dubbele uitlaat in het midden aan de achterzijde. Op de achterbank in de auto lag een kussen met daarop de Amerikaanse of de Engelse vlag. De politie heef van de gedupeerde eigenaar een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-04-2009 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |