Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Oldenzaal rondt zeer snel jaarrekening af

gepubliceerd op : 17-4-2009

Oldenzaal heeft als één van de eerste gemeenten in de regio de jaarrekening 2008 afgerond. Dit is mogelijk doordat de administratieve processen binnen de gemeente steeds beter op orde zijn.

De gemeente Oldenzaal sluit het jaar 2008 af met een positief resultaat na bestemming. Hierbij is rekening gehouden met toevoeging en onttrekking aan reserves. Het resultaat voor bestemming bedroeg 1,6 miljoen negatief.

Jaarrekening 2008

Het college van B en W legt ieder jaar door middel van de jaarrekening verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde (financiële) beleid en beheer.

De accountant heeft de jaarrekening 2008 gecontroleerd en een goedkeurende verklaring afgegeven voor de getrouwheid en financiële rechtmatigheid van de cijfers.. Bij de controle van de getrouwheid bekijkt de accountant of de genoemde bedragen kloppen. De financiële rechtmatigheidscontrole houdt in dat gecontroleerd wordt of de gemeente heeft gehandeld volgens de geldende wetten en regels. In 2007 is voor het eerst de noodzakelijke, goedkeurende verklaring voor de financiële rechtmatigheid ontvangen. Deze goedkeuring vereist vergaande voorbereidingen binnen de organisatie. In 2008 zijn dan ook de nodige inspanningen geleverd om wederom deze goedkeuring te verkrijgen. Uit de accountantscontrole blijkt dat de inspanningen tot een goed resultaat hebben geleid.