Gemeente Schiedam


April 2009

Woonwensenonderzoek ligt op schema

15 april 2009

In een eerdere editie van deze pagina werd het WoonOnderzoek Nederland (WoON) al aangekondigd. Het WoonOnderzoek Nederland biedt niet alleen inzicht in de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen, maar ook geeft het een beeld van hun woonwensen. Ook de gemeente Schiedam doet mee aan dit woonwensenonderzoek van het ministerie van VROM en het CBS. Het WoonOnderzoek Nederland (WoON) wordt met enige regelmaat gehouden. Het ministerie, maar ook gemeenten en woningcorporaties hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.

Het WoonOnderzoek Nederland bestaat uit interviews onder inwoners van deelnemende gemeenten en provincies in Nederland. Het interview bevat vragen over de kenmerken van uw woning en woonomgeving, uw waardering voor deze kenmerken, de wensen die u hebt ten aanzien van woning en woonomgeving, maar ook een aantal vragen over werk, vrije tijd besteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister zijn in totaal ruim 77.000 personen in Nederland benaderd. Deze personen krijgen van tevoren een brief met uitgebreide uitleg over de manier van interviewen en het gebruik van de gegevens. Ook in Schiedam worden interviews afgenomen. Tot nu toe is 75% van de interviews in Schiedam reeds afgenomen. De bereidheid om aan het onderzoek mee te doen blijkt groot. Het veldwerk loopt nog tot 1 mei. De gemeente en woningcorporatie Woonplus willen het onderzoek gebruiken om te bepalen aan welk type woningen er behoefte is in Schiedam.

De gemeente hoopt op een grote bereidheid om mee te werken aan het onderzoek. Indien u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met Johan Deijl of Ton Dijkshoorn van de gemeente. Zij zijn te bereiken op de telefoonnummers 010-2191007 of 010-2191008. Klik hier voor meer informatie.