Belgische Federale Overheid


*

Korting van 30 euro op de elektriciteitsfactuur

Datum: 17 april 2009

Eind 2009 keurde de federale regering een economisch relanceplan goed. In het kader van dat relanceplan wordt binnenkort aan alle Belgische gezinnen een eenmalige korting van 30 euro op de elektriciteitsfactuur toegekend.

De leveranciers zullen de korting tussen 16 april en 16 juli verrekenen via de voorschotfactuur, de afrekening of via een creditnota. Klanten met een budgetmeter ontvangen daarentegen een waardebon waarmee zij hun budgetmeterkaart voor 30 euro kunnen opladen of krijgen automatisch 30 euro toegekend bij de eerste laadbeurt tussen 16 april en 16 oktober 2009.

In sommige gevallen wordt de korting niet toegekend:
* gezinnen die op 15 april 2009 geen directe klant zijn bij een leverancier of distributienetbeheerder

* professionele klanten (klanten met een ondernemingsnummer of die meer dan de helft van hun verbruik aanwenden voor professionele doeleinden)

* personen die in een woongelegenheid verblijven waar de inwoners verblijfkosten betalen of waarvoor werkingskosten worden toegekend (bewoners van rusthuizen, ziekenhuizen, kloosters, gevangenissen,...)

* houders van een leveringspunt dat occasioneel of tijdelijk is of zelfs niet gebruikt wordt alsook de tweede verblijfplaatsen

Als u recht heeft op die korting en u die op 17 juli 2009 niet ontvangen heeft, kunt u vóór 15 september 2009 bij uw elektriciteitsleverancier een aanvraag indienen.