Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 17-04-2009

Tilburger steelt tot twee maal toe uit winkel

TILBURG - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 19.00 uur op de Spoorlaan een 37-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Spoorlaan. Rond 18.00 uur zagen medewerkers dat de man een fles wijn uit de schappen nam. Zonder de fles af te rekenen verliet hij de winkel. Een medewerker trachtte hem nog te achterhalen wat niet lukte. Een half uur later liep opnieuw dezelfde man de supermarkt in. Nu was het de beurt aan enkele
levensmiddelen die hij in zijn tas stopte. Wederom vergat hij bij de kassa af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd die hem korte tijd later inrekende op de Spoorlaan.

Broer vernielt flatscreen

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Reitse Hoevenstraat een 48-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de televisie bij zijn broer, een 58-jarige Tilburger te hebben vernield. Het tweetal kreeg in de woning van het slachtoffer, in de wijk 't Zand een woordenwisseling met elkaar over geldzaken. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdacht tegen de flatscreen van zijn broer waardoor het scherm sneuvelde. De politie werd geïnformeerd die een onderzoek instelde. In de Reitse Hoevenstraat troffen de agenten de verdachte die vervolgens mee mocht naar het bureau.

Klant mishandelt medewerksters drogisterij

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 17.00 uur bij een drogisterij in de Heuvelstraat een 22-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Ze wordt verdacht van vernieling en mishandeling. Tijdens de aanhouding verzette ze zich en beledigde de agenten.

Een medewerkster van de winkel zag dat de vrouw een product uit de schappen nam en de verpakking verscheurde. Nadat ze de inhoud eruit genomen had gooide ze de verpakking terug het schap in. De
medewerkster sprak haar daarover in de winkel aan waarop een
woordenwisseling ontstond. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte een medewerkster tegen het been trapte en een andere in de arm beet. Omstanders schoten te hulp en hielden de verdachte in bedwang. Gewaarschuwde agenten namen haar over. Tijdens de aanhouding verzette ze zich. De handboeien kwamen eraan te pas om haar over te brengen naar het bureau.

Politie houdt minderjarige aan voor joyriding

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 07 april jl. zonder toestemming een auto te hebben bestuurd van een 68-jarige Tilburgse vrouw. Zij deed aangifte van joyriding.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen aangifte van joyriding.
Een bewoner van de Hoffmannlaan had op 07 april jl. onbekende jongens over het parkeerterrein bij de flat lopen. Deze jongens toonden interesse in de geparkeerde auto's. Deze getuige zag dat ze vervolgens in een auto stapte. Het was bij hem bekend dat de auto waarin ze wegreden eigendom was van een bewoonster, de 68-jarige vrouw, uit de Hoffmannlaan. Dezelfde avond werd de auto terug geplaatst op het parkeerterrein. De aangeefster werd geïnformeerd die op dat moment haar sleutelbos miste. De politie hield de 16-jarige jongen aan. Hij legde tijdens het verhoor een ontkennende verklaring af.

Politie deelt 38 bekeuringen uit tijdens verkeerscontroles

TILBURG - Agenten van het politieteam binnenstad hebben gistermiddag en avond tijdens een bromfiets- en snelheidscontrole ingesteld in het kader van het project 'veilig over straat'. Er werden in totaal 38 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

Op de Schouwburgring passeerden tijdens een brom- en snorfietscontrole in totaal 27 bestuurders. De politie schreef in totaal 25 bekeuringen uit voor onder andere het overschrijden van de maximale snelheid, technische gebreken en het rijden zonder geldige verzekering. Ook het verkeer op andere locaties, zoals Calandhof, Observantenhof, de Zomerstraat en de Korvelseweg. Op de Korvelseweg deelde de politie bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximale snelheid.

Harley weg bij bedrijfsinbraak

OISTERWIJK - Bij een bedrijfsinbraak in de Almijstraat werd vannacht een Harley Davidson gekentekend MP-GT-57. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen inbraakalarm. Bij het pand bleek het om een daadwerkelijke inbraak te gaan. Inbrekers hebben om op het bedrijventerrein te komen meerdere hekwerken
geforceerd. Door een raam van het bedrijf open te breken lukte het de ongenode gasten het pand te betreden waarna de motorfiets weggenomen werd.

Automobilisten gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de kruising Ringbaan Zuid met de Goirleseweg, waarbij vier voertuigen betrokken waren, raakten twee automobilisten, een 86-jarige man uit Poppel en een 35-jarige Tilburger gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

De 86-jarige man reed als bestuurder van een personenauto vanuit de richting Stappegoorweg over de Ringbaan Zuid. Bij de kruising met de Goirleseweg sloeg hij bij de verkeerslichten links af. Vanuit
tegenovergestelde richting naderden hem vanaf de Blaakweg drie voertuigen. Tijdens het afslaan, botste de auto van de 86-jarige man, tegen de auto die bestuurd werd door de Tilburger. Twee voertuigen die achter de Tilburger reden konden een aanrijding niet meer ontwijken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-04-2009 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |