De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool en Sara Lee lanceren actie tijdsbesparende verzorgingsproducten

Welk product helpt jou je studie door?

Fris blijven, dat valt voor scholieren niet altijd mee als ze dag in, dag uit druk zijn met school, werken en uitgaan. Wanneer ze dan even tijd hebben om zich op te frissen, doen ze dat graag zo snel mogelijk. Wat zou het een tijd besparen als je tandpasta ook als gezichtscrème kunt gebruiken of je haarlak als schoenpoets. Met de actie Welk product helpt jou je studie door? dagen De Haagse Hogeschool en Sara Lee scholieren van de bovenbouw van vwo, havo en mbo uit een verzorgingsproduct te bedenken dat op meerdere manieren te gebruiken is. De actie start 17 april tijdens de Open Dag van De Haagse Hogeschool.

Scholieren met een idee voor een twee- of meer-in-één product kunnen hun idee tot 29 mei 2009 inzenden. Een jury beoordeelt alle inzendingen en kiest het winnende idee. Vervolgens bekijkt Sara Lee, onder andere bekend van merken als Ambi Pur, Sanex, Prodent en Zwitsal, of zij het winnende idee ook echt in productie kunnen nemen. De actievoorwaarden en het invulformulier zijn te vinden op www.dehaagsehogeschool.nl/mijnidee.

Process and Food Technology

Aan de opleiding Proces and Food Technology van De Haagse Hogeschool ontwikkelen studenten niet alleen nieuwe producten of halffabricaten, ze ontwerpen ook instrumentarium en machinerie waarmee die producten op grote schaal gefabriceerd worden. Afgestudeerden doen uiteenlopende dingen: van het ontwikkelen van alternatieve brandstoffen tot het produceren van medische voeding voor ziekenhuispatiënten.