Gemeente Scheemda


Gemeente biedt basisscholen cursus aan
KvdS OBS HEiligerlee.jpg

Wethouder Klaas van Leeuwen gast in cursus `Kost dat?!?!'

In de gemeente Scheemda wordt op elf basisscholen de cursus `Kost dat?!?!' gegeven. Eén van de deelnemende scholen is de Openbare Basisschool in Heiligerlee.

Deze week was Klaas van Leeuwen, wethouder financiën van de gemeente Scheemda, daar te gast in groep 8. Hij vertelde de kinderen hoe hij als wethouder met het geld van de gemeente omgaat en hoe hij keuzes maakt (zie bijgaande foto).

Hoge deelname basisscholen

Vorig jaar had het college van b&w besloten om aan leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Scheemda de cursus `Kostdat?!?!' aan te bieden. Elf basisscholen hebben ingetekend voor de cursus. De cursus wordt gegeven aan groep 8. De Volkskredietbank verzorgt de lessen.

Doel cursus

De cursus `Kostdat?!?!' is door de Volkskredietbank ontwikkeld in verband met de toenemende problemen rond schulden bij de jeugd op jonge leeftijd. Met de cursus neemt hopelijk het aantal schuldproblemen bij jongeren af.

De cursus

In de cursus komen op speelse wijze onderwerpen aan de orde over sparen, zakgeld, schulden maken, reclame, een pinpas ontwerpen enz. De kinderen maken huiswerkopdrachten en houden interviews bijvoorbeeld thuis met de ouders over geld.

De cursus wordt gegeven door docenten van de Volkskredietbank en bestaat in totaal uit vier lessen en een lespakket. In de cursus gaan de jongeren met praktijkopdrachten aan de slag.