Afbouwbranche speelt in op daling verkoop huizen

17/04/2009 15:00

Bedrijfschap Afbouw

Zaterdag van de Afbouw moet afspraken opleveren

Het aantal verkochte woningen daalt sterk in Nederland maar uit onderzoek van instituut Bouwkennis blijkt dat verbouwplannen niet lijden onder de kredietcrisis. Als mensen niet gaan verhuizen, gaan ze verbouwen is de verklaring. Een kans voor de stukadoors, vloerenleggers en plafond- en wandmonteurs om zich te richten op mensen die hun huis willen opknappen. Op 18 april 2009 organiseert de afbouwbranche daarom de Zaterdag van de Afbouw.

Ruim 200 stukadoors, vloerenleggers en plafond- en wandmonteurs nodigen mensen uit voor een afspraak op 18 april. De afspraak kan plaatsvinden bij de mensen thuis, bij de vakman (in de showroom) of op een locatie waar de vakman zijn werk laat zien. "We rekenen op veel afspraken," zegt Anton van Kruistum, directeur Bedrijfschap Afbouw.

Het bedrijfschap ziet genoeg redenen om te kiezen voor een vakman. Niet alleen vanwege de meerwaarde die het kan opleveren voor je huis maar ook vanwege de veiligheid. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid blijkt dat er jaarlijks 54.000 mensen een medische behandeling ondergaan en 28 mensen overlijden aan een ongeval bij het doe-het-zelven. Van Kruistum: "Onze vakmensen zeggen altijd: Huis opknappen? Voorkom een afknapper en kies een vakman."

Op www.afbouwenonderhoud.nl staan alle deelnemende vakmensen.





http://www.afbouwenonderhoud.nl