Gemeente Breda

Bredase scholieren bezig met theater geïnspireerd door afval

Deze en volgende week volgen ongeveer 300 leerlingen van de Nassau Scholengemeenschap en het Florijn College in totaal tien workshops in het kader van het project Kunst uit afval. Deze vinden plaats bij Afvalservice Gemeente Breda.

Na een rondleiding bij het milieustation aan de Slingerweg gaan zij, geïnspireerd door afval, bezig met theater. De resultaten daarvan worden op foto vastgelegd. Het beste eindresultaat komt op een van de vuilniswagens van Afvalservice te hangen.

Wethouder Willems: Met afval is veel meer mogelijk dan het alleen maar weggooien. Afval kun je recyclen, zodat het weer gebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten of voor kunst. In het verleden hebben we dat al eerder laten zien via kunstwerken op onze vuilniswagens. Nu gebruiken we afval ook als inspiratiebron voor theater.

Het project Kunst uit afval levert verrassende workshops op waarin afval en theater samenkomen. Om meer te weten te komen over de afvalproblematiek krijgen leerlingen eerst een korte rondleiding op het terrein van Afvalservice, verzorgd door medewerkers van Bezoekerscentrum Wolfslaar. Daarna starten de workshops, gegeven door docenten van de Nieuwe Veste.

Eind april komen de eindresultaten op de website www.kunstuitafval.nl te staan. Eind mei vindt nog een prijsuitreiking plaats voor de winnende foto.

Breda, 17 april 2009