Gemeente Hoorn

B en W op werkbezoek bij Rolan Robotics

B en W van Hoorn gingen vrijdag 17 april op werkbezoek bij Rolan Robotics BV in Zwaag. Het bedrijf heeft onlangs de West-Friese Runner Up prijs 2008 gewonnen. Daarnaast mag het bedrijf zich een jaar lang FD Gazelle noemen, een nominatie van het Financieel Dagblad voor bedrijven met een omzetgroei van meer dan 20 procent over de afgelopen drie jaar. Rolan Robotics maakt complete robotsystemen voor industriële processen.

Rolan Robotics begon in 2002 met vier mensen en heeft inmiddels ruim twintig werknemers. Het bedrijf is niet alleen innovatief op zijn vakgebied, het maken van complete robotsystemen voor industriële processen, maar ook op het gebied van kwaliteitszorg en personeelzorg. Wensen van klant en werknemers nemen een belangrijke plaats in. Zo biedt het bedrijf volop ruimte aan medewerkers om zorgtaken te verrichten. Daarnaast promoot het bedrijf zijn activiteiten bij basisschoolleerlingen door ze een kijkje in de keuken van het bedrijf te bieden en stelt het permanent een aantal stageplaatsen op HBO-niveau beschikbaar.

Rolan Robotics

Het bedrijf werkt samen met diverse onderzoeksinstellingen van naam en faam en universiteiten in binnen- en buitenland. Laatste wijziging van deze pagina: 17 april 2009