Stadsdeel Amsterdam-Noord

Fietsen in vier talen

Op vrijdag 17 april presenteert het stadsdeel de nieuwe toeristische fietskaart van Amsterdam-Noord in vier talen. Stadsdeelvoorzitter Rob Post overhandigt de eerste kaarten aan Ron van Dijk van Hotel-Restaurant `De Oude Taveerne', één van de veertien Toeristische Informatie Punten (TIP) van Amsterdam-Noord.

Cultuurhistorie, water en groen zijn de belangrijkste kenmerken van Amsterdams grootste stadsdeel Amsterdam-Noord. Het oudste stadsdeel van Amsterdam is een zeer geliefde plek voor dagtoeristen uit Amsterdam en omgeving. Dat bleek maar weer begin dit jaar op de druk bezochte stand van Amsterdam-Noord tijdens de wandel en fietsbeurs.

Veel ondernemers van het TOP (Toeristisch Ondernemers Platform) hebben aan de nieuwe kaart meegewerkt. In één oogopslag ziet de toerist het aanbod aan horeca, jachthavens, hotels, camping, B&B en het Museum De Noord langs de vier verschillende fietsroutes.
De toerist of recreant krijgt met deze nieuwe kaart een compleet overzicht van alle toeristische hoogtepunten en bijzondere plekken langs vier verschillende fietsroutes. De kaart is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Spaans.

De toeristische fietskaart is te vinden bij de veertien Toeristische Informatie Punten (TIP's) van het stadsdeel Amsterdam-Noord, deze staan vermeld op www.topamsterdam.nl . De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij het Servicecentrum van het stadsdeelhuis aan het Buikslotermeerplein of te bestellen via deze website. Ook komen de fietskaarten bij de fietsverhuurders in de binnenstad van Amsterdam, een aantal hotels en de VVV-kantoren in Amsterdam.