Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Baggerman slaat eerste paal Transferium

17-4-2009

Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft op 17 april in Heerhugowaard de eerste paal geslagen van het Transferium Jeugdzorg.

Het Transferium Jeugdzorg wordt een voorziening voor gesloten behandeling die plaats gaat bieden aan 80 jongeren van 12 tot 18 jaar. Hiermee wordt een passend zorgaanbod gerealiseerd voor jongeren met ernstige gedragsproblematiek. Op dit moment ontbreekt, behalve in Amsterdam, zon voorziening in Noord-Holland.

De nieuwbouw van het zal naar verwachting eind 2010 haar deuren openen. Tot die tijd biedt Transferium Jeugdzorg behandeling aan 32 jongeren in een tijdelijke voorziening in Driehuis.

Met de bouw van het Transferium is een bedrag van 30,6 miljoen gemoeid. Het Rijk financiert de realisatie en exploitatie. De provincie doet een eenmalige investeringsbijdrage van maximaal 8,4 miljoen.

In Transferium Jeugdzorg werken tien Noord-Hollandse organisaties samen, te weten Parlan, Lijn 5 Amstelduin, Triversum, RIJ De Doggershoek, OCK het Spalier, s Heerenloo Noorderhaven, Brijder verslavingszorg, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland en GGZ Noord Holland Noord. In Transferium Jeugdzorg wordt het onderwijs verzorgd door De Spinaker in samenwerking met de Aloysiusstichting. Als het voor de behandeling van de jongere nodig is zullen ook andere jeugdzorgaanbieders worden ingeschakeld.

Nieuwsredactie