Prinses Màxima bezoekt deelnemers Oranje Fonds Groeiprogramma

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden, bezocht 17 april 2009 een tweetal deelnemende organisaties van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma, opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven, ondersteunt sociale ondernemers om lokaal succesvolle initiatieven uit te breiden naar meerdere plaatsen in het land.

Als eerste bezocht de Prinses het Autismecafé van Stichting Ovaal te Leiden. Dit café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouders van autistische kinderen. Het biedt lotgenotencontact, voorlichting en informatie-uitwisseling. Op dit moment zijn er op drie plaatsen Autismecafés. De ambitie van de initiatiefneemster is er een landelijke organisatie van te maken.

Aansluitend bezocht de Prinses in Spijkenisse 'Best Buddies Nederland'. Dit initiatief koppelt mensen met en zonder een verstandelijke beperking aan elkaar in een vriendschapsrelatie, waarbij er tevens een structurele verbinding ontstaat tussen een zorginstelling en een ROC, als vindplaats voor de buddyparen. Best Buddies is op dit moment op 25 plaatsen actief.

Prinses Màxima en de Prins van Oranje zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het werkbezoek van de Prinses maakt deel uit van een reeks van bezoeken aan deelnemers van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Noot voor redacties (