Gemeente Leeuwarden

Werkzaamheden Oostergoplein

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-04-2009)

De gemeente Leeuwarden bouwt een noord-zuid tunnel aan de oostkant van het Oostergoplein.

Daarbij zullen we de tunnel zodanig aanleggen dat er in de toekomst nog een oost-west tunnel aan vast kan worden gebouwd. Voor de aanleg van de tunnel moeten er een aantal voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het omleggen van kabels en leidingen. Vanaf 14 april starten we hiermee. Deze werkzaamheden kunnen tijdelijk voor overlast zorgen, maar met het oog op de toekomst uiteindelijk voor een verbetering.

De komende jaren wordt op verschillende plekken in de stad hard gewerkt om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Soms alleen, soms samen met andere partijen. Het Oostergoplein in Leeuwarden (het eerste kruispunt over het Van Harinxmakanaal, komend vanuit Goutum) is in Leeuwarden het drukste en dus belangrijkste kruispunt voor fietsers. Met het oog op de ontwikkelingen in de Zuidlanden wordt dit versterkt.

De gemeente Leeuwarden wil het fietsen stimuleren. De afstand tussen de Zuidlanden en het centrum is een mooi, kort fietstochtje - vergelijkbaar met de afstand van Camminghaburen naar het centrum. Daarnaast moet de bereikbaarheid van het autoverkeer verbeterd worden.