Hellevoetse IOB spaghetti, sterker dan staal!

17/04/2009 17:00

Ingenieursburo IOB B.V.

17 april 2009

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Ingenieursburo IOB te Hellevoetsluis de Spaghetti bruggenbouw wedstrijd gewonnen. De wedstrijd heeft op donderdag 16 april plaatsgevonden in de TU in Delft.

De spaghettibrug van Ingenieursburo IOB uit Hellevoetsluis kon maar liefst 146,5 kilo dragen. De brug woog 746 gram. Dit betekent dat de brug 196 keer zijn eigen gewicht heeft kunnen dragen! Bijzonder was dat de stalen haak, waaraan het gewicht wordt gehangen, sneller brak dan de brug zelf.

De bouwers van de hellevoetse brug zijn met 10 man ongeveer vier weken bezig geweest om de winnende brug te bouwen. De brug is gemaakt van aan elkaar gelijmde spaghettistaven en lasagnebladen. De moeilijkheidsgraad voor dit jaar was dat de burg onder een hoek van 23 graden getest zou worden.

In totaal hebben acht verschillende teams meegedaan aan de bruggenbouwwedstrijd. Ingenieursburo IOB werd vertegenwoordigd door 2 delegaties, te weten vestiging Hellevoetsluis en vestiging Dordrecht. De vestiging Dordrecht heeft dit jaar voor de eerste keer meegedaan en gelijk al de tweede prijs gewonnen. Zo heeft Ingenieursburo IOB de eerste twee prijzen gewonnen dit jaar.

In 2008 heeft Ingenieursburo IOB voor de eerste keer meegedaan aan deze Spaghettibrug wedstrijd. Ook toen is deze wedstrijd door IOB Hellevoetsluis gewonnen.

Kortom, al twee jaar is hellevoetse spaghetti het sterkst gebleken. In 2009 zelfs sterker dan staal.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl