Stadsdeel Zeeburg


---

Renovatie Van der Pekblok feestelijk afgerond

17 april 2009
Op donderdagmiddag 16 april 2009 is de renovatie van het Van der Pekblok feestelijk afgerond. De herstelwerkzaamheden van het rijksmonument in de Indische Buurt hebben in totaal anderhalf jaar geduurd. Het hele complex is opgeknapt en de originele details in de gevels zijn hersteld. Door samenvoegingen zijn 88 woningen omgezet naar 62 moderne ruime woningen. De meeste mensen hebben hun nieuwe woning inmiddels betrokken en zijn zeer tevreden met het resultaat.

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van de poortgebouwtjes. In het najaar van 2009 worden er twee winkeltjes in de gebouwen geopend. Geheel in de stijl van de VOC krijgen de winkels de bijnamen `Peper en Zout'. In het ene verkooppunt worden vanaf komend najaar producten verkocht waarbij het product peper onmisbaar is en in het andere staat zout centraal.

Foto: Peper en Zout

De renovatie van het Van der Pekblok maakt onderdeel uit van de vernieuwing in de gehele Indische Buurt die wordt gerealiseerd onder de naam `Samen Indische Buurt'. Bij deze vernieuwing werkt het stadsdeel Zeeburg, samen met convenantpartijen en woningcorporaties de Alliantie, Ymere en Eigen haard aan het realiseren van betere woningen een sterke economische positie van de wijk, leefbaarheid en veiligheid.

Foto: sleuteloverdracht

Wethouder Nico Papineau Salm: "Dit is een fantastisch resultaat en weer een mijlpaal in het project Samen Indische Buurt. Een groot compliment aan alle mensen die aan dit project hebben meegewerkt!"
---