Ingezonden persbericht


Tweede editie 'Leukste hondentruc van Nederland' vindt plaats tijdens Animal Event.

Na een geslaagde eerste editie van de verkiezing 'Leukste hondentruc van Nederland', hebben de organisatoren van Animal Event besloten om, in samenwerking met Eukanuba, ook dit jaar de verkiezing doorgang te laten vinden tijdens Animal Event op 17, 18 en 19 april in Safaripark Beekse Bergen.

Vorig jaar lieten de deelnemers samen met hun hond een truc zien die ze hadden ingestudeerd voor Animal Event. Daarbij stond de relatie tussen mens en hond centraal. De winnares van de volwassen categorie liet met haar drie koningspoedels een bijzonder mooie doggy dance act zien, op de klanken van Robbie Williams. De winnaar van de jeugd categorie liet zijn hond, een prachtige golden retriever, door zijn armen springen. Iedereen, jong en oud, kan deelnemen aan de 'Leukste hondentruc van Nederland'. Ook jij en jouw hond kunnen deze titel in 2009 winnen en kans maken op fantastische prijzen zoals een jaar lang gratis kwaliteitshondenvoeding van Eukanuba en een gratis jaarabonnement op het magazine Hart voor Dieren. Alle deelnemers aan de halve finale ontvangen het boek 'Als ik hier! zeg loopt ie weg' geschreven door Yvonne Kroonenberg en Debbie Rijnders. Heeft jouw hond een talent zoals een 'high five' geven, omrollen, op zijn achterpoten zitten, touwtje springen of iets anders speciaals wat jij graag wilt laten zien op Animal Event? Maak een filmpje van een leuke hondentruc en geef je op via de website van Animal Event, www.animal-event.nl. De halve finale op zaterdag en de finale op zondag vinden plaats in de "Hart voor Dieren" piste van "Eukanuba Dogcity" onder grote publieke belangstelling.

Tijdens het dierenevenement 'Animal Event', dat vorig jaar maar liefst 27.500 dierenliefhebbers naar het Safaripark trok, woon je vele spectaculaire shows en demonstraties bij binnen de zes verschillende dierenpleinen waar je meer dan 100 soorten huisdieren vindt. Alle pleinen zijn ingericht volgens het thema van dit jaar : 'Zorgen voor dieren'. Wil jij alles te weten komen over de verzorging van jouw huisdier of maak jij je wel eens zorgen over jouw geliefde vriend? Of het nu een kat, hond, paard, konijn, reptiel of roofvogel is, je komt op Animal Event werkelijk alles over dieren te weten.

Vorig jaar was dé hondenexpert van Nederland Martin Gaus niet op Animal Event aanwezig vanwege zijn gezondheid. Dit jaar is Martin drie dagen lang in touw met verschillende dieren en geeft jou graag informatie over de omgang met honden én katten. Martin zit samen met schrijfster Yvonne Kroonenberg, dierenarts Jacques Kaandorp en gedragstherapeut Debbie Rijnders in het jurypanel van de verkiezing 'Leukste hondentruc van Nederland'.

Animal Event is een beestachtig leuk uitstapje voor het hele gezin! Animal Event vindt plaats op 17, 18 en 19 april in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek (Noord-Brabant). Kaarten zijn te bestellen via www.animal-event.nl. De entreeprijs voor volwassenen is E 19,95 en voor kinderen van 3 tot 11 jaar en senioren 60+ E 17,95. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties? Meld je dan nu aan voor de Animal Event nieuwsbrief op www.animal-event.nl.


---