Ingezonden persbericht


Huisdieren zijn goed voor je gezondheid!

Huisdieren zijn niet alleen gezellig, ook bevorderen ze onze gezondheid. Het aaien van een vriendelijk uitziend huisdier verlaagt onze bloeddruk en hartslag. Laat je hond twee maal per dag een half uur uit. Als je een beetje actief doorloopt heb je weer genoeg beweging gehad voor die dag. Bovendien leren kinderen verantwoordelijkheid te nemen als ze een dier hebben om voor te zorgen. Allerlei redenen om een dier in huis te nemen en er goed voor te zorgen.

Tijdens Animal Event op 17, 18 en 19 april in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek wandel je door zes verschillende dierenpleinen waar je meer dan 100 soorten huisdieren vindt. Alle pleinen zijn ingericht volgens het thema van dit jaar: 'Zorgen voor dieren'. Je komt alles te weten over de verzorging en het houden van verschillende dieren, van cavia tot kat van reptiel tot hond en van paard tot vogel. Door de leuke educatieve lezingen en workshops word je op de hoogte gesteld van de nieuwste wetenswaardigheden binnen de huisdieren wereld. 'Zorgen voor dieren' kan ook staan voor een andere betekenis. Maak jij je ook wel eens zorgen over de wilde dieren in de natuur? Redden ze het wel zonder dat wij mensen naar hen omkijken? Wat heeft een dier in het wild nodig en hoe kunnen wij daarop inspelen? Op Animal Event krijg je antwoord op al jouw vragen.

Midden tussen de wilde dieren van het Safaripark kun jij als echte dierenliefhebber drie dagen lang jouw hart ophalen tijdens de wervelende shows en leerzame workshops in de dierenpleinen. Van politiehonden training tot een les pony rijden en van de actieve hondensport agility tot het maken van speeltjes voor jouw konijn, Animal Event is leuk voor jong én oud! Ook kun je zelf deelnemen aan een workshop doggy dance. Ervaar hoe het is om door een blindengeleidehond geleid te worden, beleef het in Eukanuba DogCity. In Royal Canin CatPlaza leer jij hoe je jouw kat kunt trainen en in PTC+ SmallWorld kom je te weten hoe je om moet gaan met een krijsende papegaai. In Wildlife Magazine WildLife sta je oog in oog met echte roofvogels en in Mitsubishi HorsePlanet loop je misschien topamazone Imke Schellekens-Bartels tegen het lijf. Vanuit Mitsubishi HorsePlanet loop je zo de wandelsafari op waar maar liefst 1.500 wilde dieren wonen. In het Wellness Centre kom je alles te weten over wellness voor dier én mens. Het programma van Animal Event zit boordevol leuke onderwerpen. Heb je even genoeg van de shows en demonstraties? Strijk dan neer op één van de terrasjes in het Kempen Goed paviljoen en geniet van de heerlijkste streekgerechten. Ook kun je volop shoppen bij de verschillende standjes met dierbenodigdheden.

Voor een beestachtig leuk uitstapje ga je naar Animal Event! Het dierenevenement vindt plaats op 17, 18 en 19 april in Safaripark Beekse Bergen. Kaarten zijn tot en met maandag 13 april te bestellen via www.animal-event.nl. De entreeprijs voor volwassenen is E 19,95 en voor kinderen van 3 tot 11 jaar en senioren 60+ E 17,95.


---