BN-ers steunen Week van het Ambacht

08/04/2009 07:30

Week van het Ambacht 2009

Irene, Maik, Victoria, Dennis en Leontien: passie voor ambachten!

Van stukadoor tot opticien, van kapper, slager of schoenhersteller tot straatmaker of tandtechnicus. Allemaal prachtige, eigentijdse beroepen die onmisbaar zijn voor onze maatschappij. Van 17 tot en met 25 april 2009 kunnen mensen kennismaken met de vele mogelijkheden van de ambachtelijke beroepen. Vijf enthousiaste bekende Nederlanders met hart voor het ambacht verlenen hun medewerking aan 'de Week'. Irene Moors, Maik de Boer, Victoria Koblenko, Dennis van der Geest en Leontien van Moorsel dragen een persoonlijk steentje bij om het ambacht te promoten. Zij voelen zich elk op hun eigen manier betrokken bij ambachtelijke beroepen.

Kick-off in Rotterdam

De Week van het Ambacht speelt zich af op zes locaties in Nederland, te beginnen in Rotterdam. De start van de Week vindt plaats op vrijdagmorgen 17 april in de Rotterdamse Cruise Terminal (aanmelden kan via www.weekvanhetambacht.nl/kickoff). Victoria Koblenko treedt daar op als dagvoorzitter. Leontien van Moorsel, Maik de Boer en Dennis van der Geest zullen daar ook een eigen rol vervullen. Op dezelfde locatie vindt er tegelijkertijd (van 10.00 -15.00 uur) een openbaar event plaats waar de BN-ers na de kick-off ook aanwezig zijn. Via informatie, demonstraties en presentaties kunnen jongeren, decanen en andere belangstellenden kennis maken met de vele mogelijkheden in de ambachtseconomie.

Events in het land

De Week van het Ambacht gaat vanaf maandag verder met nog vijf events verspreid over het land: Joure (20 april), Haarlem (21 april), Zutphen (22 april), Heerlen (23 april) en Nieuwegein (24 april). Het programma is op elke locatie van 10.00 tot 15.00 uur (Heerlen tot 16.00 uur).

In Joure (maandag 20 april) is Victoria Koblenko ook weer dagvoorzitter tijdens de opening van het event. Zij zal trouwens niet de enige BN-er zijn. Ook verwacht worden: Foppe de Haan, Dave Janssen en Reitse Spanninga.

In Haarlem (dinsdag 21 april) zijn Dennis van der Geest en Leontien van Moorsel van de partij. Zij zijn aanwezig op de stands en houden ieder afzonderlijk die dag twee keer een presentatie. Daarbij zullen zij hun respectievelijke sportcarrières - judo en wielrennen - linken aan de kansen en mogelijkheden om te scoren met een ambachtelijke loopbaan.

In Zutphen (woensdag 22 april) zijn Irene Moors en Maik de Boer betrokken bij het programma. Irene presenteert het avondprogramma en Maik verzorgt samen met scholieren een modeshow.

In Heerlen (donderdag 23 april) is Maik de Boer dagvoorzitter.

Bij het afsluitende event in Nieuwegein (vrijdag 24 april) zal Leontien van Moorsel ook haar persoonlijke presentatie verzorgen. Daarnaast zal zij het op de fiets opnemen tegen bezoekers van het event.

Meer informatie over de Week van het Ambacht en de activiteiten is te vinden op www.weekvanhetambacht.nl. De BN-ers zijn ook te zien in diverse uitingen van de Week zoals advertenties, ansichtkaarten, folders, posters. Onder het kopje 'Pers' kunt u beeldmateriaal downloaden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.weekvanhetambacht.nl