Gemeente Dronten


17-4-2009

Overlast katten en honden

In de gemeente Dronten neemt de overlast van katten en honden steeds meer toe. Er komen bij de gemeente met regelmaat klachten binnen.

De klachten die worden gemeld hebben voornamelijk te maken met de uitwerpselen van katten in de tuinen van buurtbewoners, grasvelden waar enorm veel hondenpoep ligt, hondenbezitters die hun dier uit laten op plaatsen waar dat niet is toegestaan, katten die op geparkeerde auto`s gaan zitten en hierdoor schade aan de lak veroorzaken en geluidsoverlast van krolse katten. In sommige gevallen is er overlast van brutale katten die binnenlopen in huizen, garages en caravans.

In de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Dronten (van kracht vanaf 1 april 2009) staat dat diegene die de zorg voor een dier heeft moet voorkomen dat het dier overlast voor de omgeving veroorzaakt. Hebt u een hond of kat, dan aan u het verzoek om de uitwerpselen weg te halen op plaatsen waar het niet hoort te liggen. De informatie over waar u uw hond los mag lopen en waar juist niet, waar u een opruimplicht heeft of waar het verboden is voor honden, kunt u allemaal vinden op www.dronten.nl. De gemeente doet daarnaast een beroep op de eigenaren van katten en honden om er voor te zorgen dat hun huisdier geen overlast veroorzaakt voor de omwonenden. Zo kunnen we samen het woongenot in Dronten nog verder vergroten.